— Adevăr sau provocare? zice Robbie.

— Adevăr.

Robbie soarbe puţin din pahar şi pare că se gândeşte o clipă. Apoi se uită serios la Alice.

Tu regreţi vreodată ceva? Vreun lucru pe care l‑ai spus sau pe care l‑ai făcut?

Alice dă din cap cu convingere.

— Nu. Nu regret nimic. Regretul este pentru incompetenţi şi pentru cei care n‑au încredere în ei. Iar eu nu intru în niciuna dintre categoriile astea. Ok, mersi pentru întrebarea ta plictisitoare, Robbie.

Se uită în jur, zâmbind.

— Pe cine să aleg?

  

  

  

Şi apoi se uită sfredelitor la Ben.

— Tinere Ben. Ai putea să mă ajuţi să ţin jocul ăsta pe linia de plutire. Să‑l păstrez murdar şi distractiv cum trebuie să fie. Adevăr sau provocare? Şi răspunde repede până n‑adorm.

— Adevăr.

— Perfect. Speram să spui asta. Şi am o întrebare numai bună pentru tine.

Alice ridică din sprâncene şi se apleacă pe spate.

— Deci, tinere Ben, care a fost cel mai interesant loc în care ai făcut sex? Şi eşti obligat să răspunzi sau o să‑ţi dau o provocare. Şi n‑o să fie prea frumos.

  

  [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Q6SdOMqyQH0]

  

Ben râde nervos şi se uită în jos, în pahar.

— Ăă, cred că a fost o dată, ei, acum vreo doi ani. Abia venisem în Australia. Am întâlnit o fată nebună. Pe care nu puteai s‑o refuzi. Nici gând. Nu-aveai cum să-i reziști. Şi, doamne, avea un corp fabulos, aşa că nici nu mi‑ar fi trecut prin cap s‑o refuz. Oricum, într‑o seară era acasă la cineva şi fata asta m‑a târât în dormitorul părinţilor. Şi, mă rog, făceam noi ce făceam la ei în pat, când îi auzim că intră în casă, aşa că ne strecurăm în dulap, de fapt aveau un fel de dressing uriaş. Și, mă rog, era aşa de bine şi de întuneric acolo şi comod că am continuat să facem exact ce făceam înainte.

Se opreşte din vorbit o clipă şi se uită la Alice şi zâmbeşte larg, cu obrajii coloraţi. Alice se uită şi ea la el, zâmbind, încurajându‑l şi deodată devine foarte clar că fata despre care vorbeşte e Alice. Şi Robbie se uită fix la Ben, cu faţa lipsită de orice expresie, dar eu îi pot vedea mâna cu care se sprijină pe podea şi pe care o ţine în spatele piciorului, iar pumnul îi e încleştat şi i se văd venele pe sub piele. Şi din nou simt că mă cuprinde panica, o copleşitoare dorinţă ca totul să se termine. Punct şi de la capăt. De la început. Noaptea asta o să se termine urât. Robbie a avut dreptate.

  

Fragment din romanul

Adevărul despre fete

(titlul original Beautiful Malice)

de Rebecca James  

Citește și: 

7 Lucruri pe care nu le ştiaţi despre Rebecca James

Rebecca James: “Nici nu ştiam cine era Alice…” (Interviu realizat de Dan-Silviu Boerescu)