”Acum șase luni, ea era doar Erika Leonard, o mamă de doi copii care-și făcea mâna publicând pe net povești siropoase. Acum este E.L. James, un fenomen editorial, a cărei trilogie Cele 50 de vicii ale Domnului Grey i-a captivat pe librari, a cucerit Hollywoodul și, pare-se, o groază de mămici. Gestul lecturii a fost astfel redefinit”, scrie revista Time în topul din acest an al Celor mai influente 100 de personalități din întreaga lume.

În acest grup exclusivist, romanciera britanică se regăsește alături de Benjamin Netanyahu, Angela Merkel, Hillary Clinton, Barack Obama, gruparea Anonymous, dar și Rihanna sau Lionel Messi. Toți aceștia sunt ”oamenii care ne-au motivat, ne-au binedispus, ne-au provocat sau ne-au schimbat lumea”, aflăm din topul Time 100.

***

„Cartea cuprinde toate fanteziile mele erotice”, mărturisește autoarea vicioasei trilogii. Cam ce-i trece prin cap fostei producătoare de televiziune, vedeți în fragmentul de mai jos:

Pasaj din:

Îl urmez în birou, o încăpere spaţioasă cu altă fereastră ce acoperă un perete întreg şi care se deschide în balcon. Stă pe masa de lucru şi-mi indică un fotoliu de piele din faţa lui, apoi îmi întinde o foaie de hârtie.

Astea sunt regulile. Pot fi schimbate. Fac parte dintr-un contract, pe care îl poţi avea şi tu. Citeşte regulile astea şi hai să discutăm.

REGULI

Obedienţa:

Supusa va executa imediat orice porunci date de Dominator fără ezitare sau reţinere şi într-o manieră promptă. Supusa va accepta orice activitate sexuală considerată potrivită şi plăcută de către Dominator, exceptând acele activităţi care sunt menţionate în limitele dure (Anexa 2). Ea va face asta cu înfocare şi fără ezitare.

Somnul:

Supusa va face în aşa fel încât să doarmă minimum opt ore pe noapte, atunci când nu este cu Dominatorul.

Alimentaţia:

Supusa va mânca în mod regulat pentru a-şi păstra sănătatea şi starea de bine, dintr-o listă de alimente prescrise (Anexa 4). Supusa nu va consuma gustări între mese, cu excepţia fructelor.

Îmbrăcămintea:

Pe durata Termenului, Supusa va purta doar haine aprobate de Dominator. Dominatorul va asigura un buget de îmbrăcăminte pentru Supusă, pe care aceasta îl va utiliza. Ca să aleagă haine, Dominatorul o va însoţi din când în când pe Supusă la cumpărături. Dacă Dominatorul solicită acest lucru, Supusa va purta în timpul Termenului orice podoabe îi vor fi cerute de Dominator, în prezenţa Dominatorului şi ori de câte ori Dominatorul consideră că este cazul.