“Mănâncă încet și mestecă bine pentru digestie și absorbție.” – Dr. Hiromi Shinya

Factorul_microbian_1În întreaga lume a început o revoluție în domeniul sănătății. Aceasta va avea mai puțin de‑a face cu cine îți plătește tratamentul dacă te îmbolnăvești și mult mai mult cu posibilitatea de a trăi fără medicamente și departe de spital.

În opinia doctorului Hiromi Shinya, medic practicant de aproape 50 de ani în SUA, abordarea noastră curentă în privința îngri­jirii sănătății, cu ansamblul ei costisitor de tehnologie și produse farmaceutice, trebuie transformată radical cu cât mai repede, cu atât mai bine. Potrivit autorului cărții Factorul microbian e timpul să începem să ne fundamentăm discuțiile despre ocrotirea sănătății în jurul sănătății, nu al bolii. Cum ne putem bucura cu toții de o viață cât mai lungă și plină de vitalitate?

Factorul microbian este rețeta pentru o astfel de viață fără vârstă. Pornind de la cele mai noi (alături de cele mai vechi) cunoștințe despre organismul uman și funcționarea lui, Hiromi Shinya propune un concept pe care îl numește „Biozima Shinya“, un nou mod de a mânca și a trăi care îți poate aduce și întreține sănătatea cu un minimum de interferențe farmaceutice și chirurgicale.

Cu toții începem acum să realizăm futilitatea unui război continuu împotriva microbilor, iar cercetările științifice tind să se concentreze pe modul de a maximiza bacteriile „bune“ prezente întotdeauna în organismul uman. Poate că ai auzit de conceptul asiatic „chi“ sau „ki“, forța vitală care străbate toate ființele vii. Autorul îți va arăta ce este cu adevărat această forță energetică și cum să aduci această „putere a plantelor“ în „centrala de energie“ celulară ca să‑ți mărești forța vitală din celulele organismului. Vorbind de viața la nivel celular, Shinya îți va arăta modul în care celulele se curăță și se revitalizează singure. Vei primi o explicație clară a ul­timelor cercetări din biologie și vei afla ce ne spun acestea despre sistemele naturale de revitalizare a organismului. Vei învăța cum să ai celule tinere chiar dacă ai ajuns la o vârstă înaintată.

AVT_Hiromi-Shinya_4471Apropiata revoluție din domeniul sănătății va începe cu noile cunoștințe pe care le deținem despre corpurile noastre și cu noua atitudine care se face simțită astăzi în lume. În pofida tehnologiilor și a realității virtuale în care trăim, nu suntem separați de mediul înconjurător și nici nu putem să vorbim despre „ecologie“ fără să ne referim la noi înșine și la organismele noastre. Pe baza ultimelor cercetări științifice — descoperiri pentru care s‑au acordat recent premii Nobel — și pornind de la cer­cetările sale desfășurate în ultimele cinci decenii, dr. Hiromi Shinya a compilat un set de sugestii cu privire la alimentație și la stilul de viață care te vor ajuta mult să‑ți menții tinerețea și vitalitatea, re­ducând la minimum bolile.

În cartea Factorul microbian autorul tratează multe su­biecte, care însă nu sunt dificil de înțeles dacă le abordezi cu mintea deschisă.

Sperăm că după ce vei citi această carte, vei pune în practică rețeta de biozimă. Indiferent de vârsta pe care o ai, de condițiile în care trăiești, de asigurarea de sănătate sau de starea sănătății, vei găsi în această carte ceva pe care, aplicându‑l, îți vei îmbunătăți energia și sănătatea.