Interviul de mai jos cuprinde o selecţie de întrebări adresate de adolescenţii bucureşteni şi răspunsurile autoarei Leigh Bardugo în cadrul Întâlnirilor Young Fiction Connection

Care este scriitorul tău preferat?

20160229_105318Sunt atât de mulți autori și atât de multe cărți pe care le iubesc, că nu știu pe cine să aleg, așa că voi face o scurtă listă: Neil Gaiman, Stephen King, Diana Wayne Jones, Ursula Le Guin, Glen David Gold. Diana Wayne Jones a avut o mare influență asupra mea. Primele trei cărți din seria Cântec de gheață și foc, scrise de Geroge R. R. Martin, sunt minunate, iar Dune de Frank Herbert, este seria cu care am crescut.

Care este citatul tău preferat din Trilogia Grisha?

Este o replică din Regatul Furtunilor, pe care nu am auzit-o prea des menționată: «Mama mea era o scoică, eu sunt o perlă».

Care este personajul din Trilogia Grisha cu care te identifici cel mai bine?

Este puțin din mine în fiecare personaj din Trilogia Grisha. Cu Zoe aș avea câteva puncte comune, pentru că este… așa rea. De asemenea, Genya este un personaj cu totul special pentru mine, poate și pentru că eu am lucrat în machiaj și în efecte speciale. Povestea ei înseamnă mult pentru mine și cred că înseamnă mult și pentru mulți cititori.

La ce ţi-aBanda_celor_sase_ciori_1 plăcut mai mult să lucrezi: la Trilogia Grisha sau la Banda celor șase ciori?

Banda celor șase ciori a fost mai greu de scris, este o carte mult mai complicată, dar sunt foarte mândră de ce a ieşit. Cred că fiecare carte în parte are setul său de provocări. Cred că trilogia a fost mai uşor de scris, dar asta nu înseamnă că mi-a plăcut mai mult să scriu la ea decât la Banda celor şase ciori.