Un bărbat visează că petrece nopți de iarnă alături de verișoara sa… Aflați ce simbolizează asta din excelentul Dicționar al interpretării viselor, apărut de curând la Trei:

Dictionar vise

Vis: Verișoara mea Julia și cu mine ne întâlneam în tot felul de staţiuni splendide, la munte, în păduri, lângă lacuri. Întotdeauna noaptea și întotdeauna ningea. Era ca un jurnal de călătorie în imagini. Destinul ne făcea să ne întâlnim în toate aceste locuri minunate și era un sentiment atât de plăcut, nopţile splendide, răcoroase, încărcate de zăpadă.

Visător: Bărbat de 32 de ani cu trăsături depresive.

Asocieri: Își aducea aminte că, pe vremea când avea cinci ani, fiind la schi cu restul familiei, se rătăcise pe munte. Îl găsise un pădurar, care avusese grijă de el. În trecut avusese o scurtă aventură cu verișoara din vis.

Interpretare: Acesta este un vis despre recâștigarea tinereţii și a inocenţei. Zăpada denotă puritate și nevinovăţie, și, poate, ideea de a fi găsit. Noaptea înseamnă probabil calm și siguranţă. Relaţia cu verișoara lui simbolizează un antidot la sentimentele incestuoase oedipiene pe care le nutrea pentru mama lui, făcându‑l să se simtă vinovat și murdar, și indică un nou început.

Fragment din Dicționarul interpretării viselor, de Gerald Schoenewolf