carte cadou Editura TREISe apropie Paştele şi odată cu el ne gândim şi la zilele de linişte alături de cei dragi, cu iubire, lumină, căldură şi, de ce nu, o carte bună. Alege cărţile preferate din colecţiile noastre, pe care te-ai bucura să le citeşti în curând şi comandă-le pe site. Iar noi vom adăuga, în luna aprilie, o carte CADOU pachetului tău. Fiecare comandă pe site va fi completată cu un volum de ficţiune care pune într-o lumină originală relaţia dintre părinte şi copil.

nu-stai-in-seara-asta-cinez-cu-tata_1_fullsize“Nu, stai, în seara asta cinez cu tata!” este oparodie cinică a lumii occidentale contemporane, prin prisma relaţiei dintre părinţi şi copii. Privită în registru simbolic, ea a fost de obicei surprinsă ca o relaţie de «vampirizare», în care copiii sunt capricioşii, torţionarii – ce să mai! – căpcăunii. De data aceasta este invers! Avem de-a face cu un tată care nu vrea să îmbătrânească şi o fiică ce nu vrea să crească.

Autoarea Marion Ruggieri  coordonează pagina culturală a revistei «Elle» şi este jurnalistă pentru Paris Première, France-Inter, respectiv France-Info. Cartea Nu, stai, în seara asta cinez cu tata! a fost recompensată în 2008 în Franţa cu Premiul Montalembert.