Ei sunt mai înțelepți decât noi. Ei văd mai departe decât noi. Ei dorm și visează mai mult decât noi. Ei au găsit de mult cheia fericirii. Cinci pisoi din curtea editurii Trei s-au decis să destăinuie omenirii câteva boabe din înțelepciunea lor perenă. Sfaturi asemănătoare veți găsi, ca o coincidență, și în noua noastră carte 101 de căi spre fericire.



Evadat din Boston (Botoșani), domnul Boms, este adeptul simplificării vieții și al evadării în natură. Îi place să hălăduiască prin păduri, în afara ariei de telefonie mobilă, fără televiziune sau alte distracţii, adică departe de “civilizaţie”. ”Ce exemplu poate fi mai bun pentru sfatul meu în privinţa simplificării vieţii? Am câştigat o cantitate enormă de satisfacţie şi de mulţumire din a duce o viaţă mult mai simplă”, zice Bomsh.

        

   

Bambina este o domnișoară care nu-și pierde vremea cu nimicurile prezentului. Îi place să privească spre viitor și să-și vizualizeze fericirea. ”Acordă‑ţi un răgaz pentru a‑ţi imagina un aspect al vieţii tale din viitor. Imaginează‑ţi lucrurile care ţi s‑au întâmplat până atunci şi tot ceea ce ai realizat. Imaginează‑ţi, în special, că totul a decurs cât se putea de bine”, spune dalba pisică.

    

     

    

Puiuț știe că cele mai înțelepte sfaturi nu pot veni decât din interior. Ce‑ar fi, deci, dacă ai deveni tu însuţi propriul tău guru?, sugerează Puiuț. ”Întreabă‑te: ce ar spune guru‑ul meu? Ce m‑ar sfătui el? Reaminteşte‑ţi sfaturile utile pe care le‑ai dat altora: de multe ori ne simţim confortabil îndrumându-i pe alții, însă ne simţim copleşiţi de propriile noastre vieţi. Fă un pas înapoi şi priveşte situaţia obiectiv — ai putea fi persoana cea mai potrivită pentru a-ţi da sfaturi!”.

    

 

Leuțu’, cu urechile sale ciulite, știe că doar dacă te arăți curios și deschis, vei reuși să nu te lași absorbit de rutina anostă a cotidianului. ”Spontaneitatea este declanşatorul curiozităţii. Dacă viaţa ta este prea organizată sau prea rigidă, nu vei lăsa suficient loc pentru a căuta sarcini noi şi diferite. Oamenii fericiţi caută oportunităţile ce le permit să fie mai flexibili şi integrează creativitatea în rutina lor”, vă reamintește Leuțul cu ochi de cărbune încins.

      

     

   

Buratina știe să se camufleze în mediu și mai știe să-și găsească ritmul firesc de care și noi, oamenii, avem atâta nevoie. Sfatul ei sună cam așa: ”Unele activităţi care vă ajută să intrați în ritmul vostru natural ar putea fi mersul cu bicicleta, căţărarea, muzica, jocul de bridge, completarea integramelor sau puzzle‑urilor, practicarea unor exerciţii yoga sau meditaţie, scrierea sau citirea unei cărţi”.