Irina Holdevici, Matei Georgescu și Mugur Ciumăgeanu au acordat trei interviuri exclusive Editurii Trei
Unele dintre cele mai mari poluări în ziua de azi, după cum subliniază psihoterapeutul Christophe André în cea mai recentă carte a sa publicată la Editura Trei, „3 Minute de meditație”, sunt materialismul, consumerismul, dispersia digitală. Excesul informației, lipsa timpului, centrarea pe exterior produc o ruptură interioară care ne face de multe ori să ne confruntăm cu stări de anxietate, epuizare psihică, emoții negative, suferință.
Ce este meditația, care îi sunt beneficiile în aceste situații concrete, cum ne poate ajuta această practică să facem față provocărilor interioare și exterioare, acestea sunt câteva întrebări la care trei specialiști români răspund în trei interviuri acordate în exclusivitate Editurii Trei.
Prof. univ. dr. Irina Holdevici, psihoterapeut si psiholog clinician, prof. univ. dr. Matei Georgescu, psihanalist și prof. univ Mugur Ciumăgeanu, psiholog clinician vorbesc, de asemenea, și despre cartea scrisă de Christophe André, unul dintre primii terapeuți care a introdus meditația în psihoterapie, ca instrument de lucru și formă de tratament.
Cei care doresc să afle mai multe și despre semnificația momentului prezent și conștientizarea de sine prin practica meditației, dar și despre relația cu sine și cu ceilalți, prin intermediul modalităților de comunicare specifice tehnologiei actuale pot urmări interviurile online (3 părți) pe canalul de YouTube al Editurii Trei.
Partea I – 3 Minute de meditație cu Irina Holdevici, Matei Georgescu și Mugur Ciumăgeanu
Partea a II-a – 3 Minute de meditație cu Irina Holdevici, Matei Georgescu și Mugur Ciumăgeanu
Partea a III-a – 3 Minute de meditație cu Irina Holdevici, Matei Georgescu și Mugur Ciumăgeanu
Pe lângă „3 Minute de meditație”, Editura Trei a mai publicat 11 cărți scrise de Christophe André, precum „Confesiuni PSY. Psihologii, psihiatrii și psihoterapeuții se destăinuie”, „Cum să ne eliberăm de frica de ceilalți” (în colaborare cu Patrick Légeron), „Despre arta fericirii. 25 de lecţii pentru a învăţa cum să trăieşti fericit”, „Şi nu uita să fii fericit. Abecedar de psihologie pozitivă”, „Seninătatea. 25 de povestiri despre echilibrul interior”, „Imperfecţi, liberi şi fericiţi. Practici ale stimei de sine” (recompensat cu premiul «Livre qui aide à mieux vivre sa vie» al Psychologies Magazine în 2006 și Prix Psychologies-Fnac în 2007), „Stările sufleteşti. Învăţarea seninătăţii”, „Cum să-ţi construieşti fericirea. O psihologie a fericirii”, „Trei prieteni, în căutarea înţelepciunii. Un călugăr, un filosof şi un psihiatru ne vorbesc despre lucrurile esenţiale” (în colaborare cu Alexandre Jollien și Matthieu Ricard), „Cum să te iubeşti pe tine pentru a te înţelege mai bine cu ceilalţi” și „Cum să ne exprimăm emoţiile şi sentimentele” (ambele în colaborare cu François Lelord).
Leave a Reply