BUCUREȘTI (Cărturești Verona, ora 19.00): Secrete și sinceritate despre intimitate / Psihoterapeută: Simona Nicolaescu
Carte recomandată: Secrete și sinceritate – Simona Nicolaescu
Descriere eveniment: La acest eveniment, îmi propun să aduc în prim-plan importanța unui dialog deschis și sănătos despre intimitate, atât în relațiile de familie, cât și între copil și părinte. Vom explora împreună modalități practice de a răspunde întrebărilor sensibile ale copiilor, contribuind astfel la creșterea lor într-un mediu sigur și plin de încredere.
Autoprezentare: Sunt Simona Nicolaescu, psihoterapeut, mamă și trainer, și îmi dedic activitatea sprijinirii părinților în dezvoltarea unei relații sănătoase cu copiii lor. Cu o experiență vastă în coaching și psihoterapie, îmi propun să ofer o abordare practică și empatică prin care să construim împreună fundația pentru discuții deschise și echilibrate despre intimitate și emoții.
***
CLUJ-NAPOCA (Cărturești Platinia, ora 19.00): Auto-hipnoza și beneficiile ei / Psihoterapeută: Gabriela Hum
Carte recomandată: Hipnoza clinică – Irina Holdevici, Mihaela Negrescu
Descriere eveniment: Când aud cuvântul “hipnoză”, cei mai mulți dintre noi se gândesc la o tehnică mistică ce poate să subjuge total voința unei alte persoane. În realitate, utilizată corect, hipnoza poate fi una din cele mai eficiente căi pentru a-ți dezvolta abilitatea de concentrare a atenției către ceea ce este posibil, în loc de ceea ce este imposibil de schimbat, către resurse în loc de probleme. Atelierul de la Săptămâna Psi va aborda câteva mituri despre hipnoză dar și pașii necesari pentru o stare de relaxare profundă, precum și exerciții de auto-hipnoză utile în viața de zi cu zi.
Gabriela HUM – psihoterapeut pozitivist, trainer.
***
TIMIȘOARA (Cărturești Operei, ora 19.00): Cum putem fi alături de adolescenți / Psihoterapeută: Cristina Băruță
Carte recomandată: Cum să crești un copil sigur de sine – Kent Hoffman, Glen Cooper, Bert Powell
Descriere eveniment: Adolescența este o perioadă dificilă, atât pentru părinți, cât și pentru adolescenți.
În viața unui adolescent se întâmplă foarte multe schimbări, atât la nivel hormonal, cât și la nivel mental, emoțional și corporal. Adolescentul intră în faza de diferențiere, iar aceste schimbări tulbură destul de mult dinamica familiei. Dacă au fost probleme nerezolvate în trecut în cadrul familiei, atunci ele vor reveni împreună cu aceste schimbări majore ale adolescentului.
Cele mai dese probleme ale adolescenților sunt faptul că nu se simt înțelesi de către părinți, că nu sunt lăsați să decidă pentru ei, că nu sunt ascultați, că nimeni nu este de partea lor și se simt singuri. Iar adolescenții ajung să simtă aceste emoții, chiar și când părinții lor încearcă din greu să le fie alături.
Există totuși anumite soluții, tehnici, uneori chiar trucuri prin care părinții și profesorii pot fi alături de cei tineri, chiar și în această perioadă foarte frumoasă, dar foarte dificil de gestionat a adolescenței.
Vă invit să le explorăm împreună în cadrul Săptămânii PSI.
Cristina Băruță este psihoterapeut cu formare în Psihoterapie Sistemică Familială, Psihoterapie Adleriană și Analiză Tranzacțională, cu experiență în munca cu adolescenți și persoane adulte.
***
BRAȘOV (Cărturești Piața Sfatului, ora 19.00): Viața e precum anotimpurile / Psiholog: Laura Teodora David
Cărți recomandate: O să treacă și asta – Julia Samuel; Autoblamarea – Julia Bueno
Descriere eveniment: Traseul nostru prin viață este sinuos și complicat. Este și mai complicat când cel care îți pune piedici în cale ești chiar tu. Cărțile „O să treacă și asta. Povestiri despre schimbare, criză și începuturi pline de speranță” și ”Autoblamarea. Învață să fii bun cu tine” sunt un sprijin valoros, aducându-ne aproape de povești de viață care ne învăță să ne acceptăm și să ne înțelegem mai bine.
Laura Teodora David este conferențiar și psiholog clinician.
***
PIATRA NEAMȚ (Cărtureşti Shopping City, ora 19.00): Libertatea personală sau cine este în pielea mea / Psiholog: Bogdan Andrei Ciofoaia / Moderator: Sînziana Burcea, psihoterapeută
Carte recomandată: Vindecatorul rănit – Rhona M. Fear
Bogdan-Andrei Ciofoaia, psiholog și terapeut de dezvoltare în cadrul Centrului Mifne România, are o experiență de 12 ani în lucrul cu copiii cu dificultăți de dezvoltare și părinții acestora. Undeva, între profesionist și om, valorile personale, întrebările existențiale, precum și interesele sale pentru cultură, îl fac deseori să înșire nesfârșite gânduri pe teme psihologice, filosofice, sociologice, căutând mereu echilibrul între perspectiva personală, experiența profesională și imaginile de ansamblu asupra lumii și vieții, așa cum apar ele în variatele lumini ale prezentului.
Leave a Reply