Istoria este plină de poveşti despre adevărate genii (Einstein, Edison, Steiner etc.) care nu‑şi puteau găsi nici măcar propriii lor ochelari.

Puteau găsi cheile Universului, dar nu puteau găsi cheile propriei lor case. Despre o astfel de persoană se spune că are o minte absentă — şi aceasta este o descriere perfectă. Anumite date sunt absente din Mintea lor, astfel încât alte date — pe care ei înşişi le consideră a fi mult mai importante — pot fi găzduite acolo.

Singurul lucruŞi aşa se face că, cu cât îţi vei aminti mai mult, cu atât vei uita mai mult. Cum se manifestă acest lucru în viaţa ta, cum îţi afectează activitatea de zi cu zi, va depinde de datele pe care vei alege să le ţii minte.

Dacă vei socoti că ultimele rezultate sportive sau intriga şi numele personajelor ultimului film de succes, sau cele mai bune strategii care te vor ajuta să învingi în ultimul joc video apărut sunt mai importante decât şoaptele Sufletului tău, atunci acestea sunt datele pe care le vei reţine, iar înţelepciunea sufletului tău abia dacă va fi auzită… şi cu atât mai puţin reţinută.

Vei determina calitatea vieţii tale prin lucrurile cărora le vei acorda atenţie. (…) 98% din oameni îşi petrec 98% din timpul lor cu lucruri care nu contează. Ei îşi ignoră înţelepciunea Sufletului, fie fiindcă nu sunt conştienţi de aceasta (ei nu sunt „conştienţi de Conştiinţa lor“), fie fiindcă nu ştiu cum să acceseze lucrul de care sunt conştienţi atunci când au nevoie. Ei „vorbesc bine despre un joc“, însă nu‑l joacă prea bine.