Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea) ÎN FICARE ZI DUMNEZEU SE ROAGĂ LA MINE

Autoare: Chris Simion
Colecţia: Fiction Connection

 


„Moartea este primul mister care tulbură adânc conştiinţa umană. Puţini sunt cei pregătiţi să moară. Atunci când trăieşti cu adevărat, simţi viaţa în nuditatea ei. Când nu-ţi mai este frică de nimic, eşti liber. Iar atunci când eşti liber, nimeni nu te mai înlănţuie. Nici măcar Dumnezeu. Şi El se sperie de cei care sunt pregătiţi să moară, care au învăţat să zboare şi, disperat să nu-i piardă, le taie aripile. Ceea ce nu ştie nici măcar Dumnezeu este că atunci când eşti pregătit să zbori în Infinit, zbori şi fără aripi.“ – Chris Simion

În teatru, Chris Simion este cunoscută ca un regizor de avangardă.
Este absolventă a două facultăţi din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“ Bucureşti (secţia teatrologie în 1999 şi secţia regie teatru în 2004).
Spectacolele ei reprezintă provocări atât pentru actorii cu care lucrează, cât şi pentru spectatorii care îi consumă poveştile. Printre spectacolele care au consacrat-o, se numără: Domnul Ibrahim şi florile din Coran, Oscar şi Tanti Roz, Maitreyi, Mecanica inimii, Hoţii de frumuseţe, Dragostea durează 3 ani, Ce ne spunem când nu ne vorbim, Hell, Studii despre iubire, 7 blesteme, Scaunele şi multe altele.
Printre actorii cu care colaborează, se numără Maia Morgenstern, Oana Pellea, Marian Râlea, Florin Zamfirescu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Medeea Marinescu, Cristi Iacob şi mulţi alţii.

În 1999, împreună cu scriitorul francez Pascal Bruckner a înfiinţat unul dintre primele teatre independente din România, Fundaţia Compania de Teatru D’AYA. Cu această companie de teatru a reprezentat România în multe festivaluri de teatru din lume şi a obţinut premii care îi certifică munca şi experienţa şi pe plan internaţional.
Pe lângă mişcarea independentă de teatru pe care o susţine cu încăpăţânare şi dăruire de 17 ani, Chris Simion colaborează ca regizor şi cu teatre de stat, precum Teatrul Bulandra, Teatrul Metropolis, Teatrul Naţional din Iaşi, Teatrul de Stat din Oradea sau Teatrul „Mihai Eminescu“ din Botoşani.

Din 2007 este iniţiatoarea Festivalului Internaţional de Teatru Independent Undercloud.

Chris Simion are 9 cărţi publicate, ultimele două romane ale sale, Ce ne spunem când nu ne vorbim (2010) şi 40 de zile (2015), fiind bestselleruri.

Prima carte i-a fost publicată în 1994, când autoarea avea 16 ani, iar a doua carte i-a apărut peste un an.
În 2009 a devenit membru al Uniunii Scriitorilor din România.
Din 2015 este ambasadorul proiectului Chris Simion Theatre & More.
Chris Simion Theatre & More este instrumentul prin care regizoarea îşi propune să realizeze cel puţin o dată pe an un spectacol inovator şi exclusiv cu tineri pe care doreşte să-i promoveze, mergând pe principiul că „nu notorietatea convinge, ci performanţa“. Detalii pe www.chrissimion.ro sau www.daya.ro. Anul acesta Chris Simion a fost distinsă cu Premiul „Femeia anului 2015“ — Ambasador al artei româneşti peste hotare. Si celelalte doua volume scrise de ea se afla pe site-ul editurii noastre si in librarii:

Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea) Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea)