Razboiul ZLăsați deoparte orice prejudecăți legate de poveștile cu zombie și citiți cartea aceasta! Este impresionantă și întrece orice așteptări!

Povestea pe care ne-o oferă Max Brooks nu este un roman tipic, nu are personaje principale – sau poate că, de fapt, toate personajele care apar în Războiul Z sunt protagoniști. Cu o construcție ce aduce mai degrabă a cronică, cu memorii adunate de la zeci de supraviețuitori ai apocalipsei zombie, cu un tablou obiectiv și detaliat al unui viitor ipotetic, romanul devine atât de credibil încât nu o singură dată ai senzația că citești de fapt o istorie reală, că e imposibil ca imaginația unui om să inventeze o poveste atât de complexă și desăvârșită.

(…)

Să nu înțelegeți cumva ca romanul evoluează într-o direcție plictisitoare în care aspectele politice sau cele legate de guvernare si gestionare globală a epidemiei domină povestea sau se înalță deasupra poveștilor personale. Nici vorbă! Cartea are meritul de a te purta cu succes atât prin poveștile subiective de supraviețuire ale indivizilor cât și de a-ți prezenta situația la nivel internațional. Te pierzi in istoria fiecăruia dintre personaje, trăiești alaturi de acestea imaginându-ți – uneori fără să vrei – modul în care propria-ți viață s-ar răsturna într-o astfel de situație, apoi descoperi cât de nepregătite și neștiutoare ar fi și autoritățile în fața unei astfel de amenințări.

Și mai mult, ajungi rapid la concluzia înfiorătoare că nimeni nu ar avea unde să fugă, că nu există nici un loc sigur spre care masele de supraviețuitori să migreze, că ziua următoare nu are cum să aducă o rezolvare de Hollywood, că eroii nu sunt uneori decât oameni obișnuiți puși în situații neobișnuite și că de nenumărate ori, aceștia nu mai ajung să își spună povestea.

Citiți întreagă cronică semnată de Roxana Turcitu pe BookBlog.ro.