Una dintre metodele prin care puteţi să vă controlaţi bugetul, şi care funcţionează foarte bine și pentru copii, e sistemul „plicului“.

Puneţi în plicuri suma exactă de bani pe care aţi planificat s‑o cheltuiţi pentru o anumită categorie. Pe măsură ce scoateţi bani din plicul respectiv, scrieţi pe plic cât aţi cheltuit, data şi ce aţi cumpărat. Multe firme de birotică vă vor vinde plicuri în seturi de câte 20, deja liniate pe spatele plicului, numai bune de folosit în acest scop. Unde mai pui că nu sunt deloc costisitoare! Amintiţi‑vă să aşezaţi plicurile într‑un loc sigur.

Multe cupluri care decid să iasă din datorii îşi întrerup linia de credit şi folosesc numai bani gheaţă. Numeroase perechi cu care ne întâlnim consideră metoda „plicului“ mai puţin confortabilă, dar am avut cupluri care ne‑au spus că a fost lucrul cel mai bun care li s‑a întâmplat vreodată. Aceştia îşi achită toate facturile online şi folosesc bani gheaţă pentru restul achiziţiilor. Nu au de ce să se îngrijoreze vreodată referitor la descoperirea de pe cardul de credit.

Şi niciodată nu cheltuie mai mult decât au.

Fragment din:

Cat ai cheltuit