Cu ce se mănâncă Dieta de 17 zile creată de „Dr. Mike” vă las să aflați singuri din carte. De ce merită urmată această dietă gândită în cicluri de câte 17 zile? Pentru simplul motiv că ”practic toată viața se schimbă în bine”, promite autorul. Mai concret? Vedeți mai jos:

  

După 15 minute: După prima dimineaţă în care mănânci un mic dejun sănătos, semnalele de saţietate ale stomacului tău s-au înregistrat în creier şi te simţi sătulă. Procesele chimice interne ale organismului sunt cel mai active la prima oră a dimineţii, astfel încât acesta este momentul în care micul dejun este exploatat la maximum. Dacă ai eliminat alimentele procesate (pâinea albă, cerealele cu zahăr) în favoarea cerealelor integrale şi a proteinelor fără grăsimi, cum sunt albuşurile de ou, laolaltă cu fructe proaspete, ar trebui să te simţi plină de energie şi cu mintea ageră chiar şi după o singură masă.

După 3 ore: Mucoasele din interiorul arterelor sunt capabile să se întindă suficient pentru a mări fluxul sanguin la nivelul ţesuturilor şi organelor din organismul tău.

După 6 ore: Colesterolul HDL (colesterolul bun) din sângele tău filtrează şi începe să cureţe colesterolul LDL (colesterolul rău). Poţi să-ţi imaginezi colesterolul rău ca fiind asemenea unor camioane de aprovizionare care depun colesterolul în vasele de sânge şi colesterolul bun ca fiind camioanele de colectare a gunoiului, care îl duc înapoi la ficat, unde este descompus.

După 12 ore: Organismul tău are, în sfârşit, posibilitatea să ardă grăsimile pe care le-a stocat pentru energie, deoarece ai eliminat zahărul. Când mănânci mult zahăr, organismul tău este prea ocupat să prelucreze zahărul, ca să mai aibă timp să îşi îndeplinească şi cealaltă funcţie, care este să ajute organismul să ardă grăsimile. Şi ghici ce? Grăsimile sfârşesc prin a se depune pe corp.

După 16 ore: Te bucuri de un somn odihnitor peste noapte.

     

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=-5Bpiw9EtCc&feature=related]  

   

După 24 ore: Ai cu 0,5-1 kg mai puţin, pentru că organismul tău a început să elimine apa în exces şi toxinele din organismul tău.

După 3 zile: Din momentul în care organismul tău simte că pierde în greutate, parametrii sângelui (nivelul colesterolului, tensiunea arterială, nivelul sanguin al zahărului) încep să vireze într-o direcţie sănătoasă.

După 1 săptămână: Nivelul colesterolului poate scădea semnificativ. Nivelurile sanguine ale unor antioxidanţi importanţi pentru lupta împotriva îmbolnăvirilor, vitamina C şi vitamina E, sunt mai ridicate. Intestinele se află într-o stare de funcţionare mai bună şi ar trebui să ai măcar cu 2,5 kg mai puţin.

După 2 săptămâni: Vei avea scăderi sănătoase ale valorii tensiunii arteriale dacă ai fost diagnosticată cu hipertensiune. Aşteaptă-te la o scădere în greutate de 5 kg până în acest moment.

După 1 lună: Nimeni nu mai trebuie să filtreze bucăţi de fast-food din sângele tău. De-acum, nivelurile sanguine ale colesterolului rău (LDL) s-au redus cu aproximativ 30% – o scădere similară celei observate la unele medicamente pentru reducerea colesterolului.

După 6 săptămâni: Ai pierdut atât de mult în greutate, încât nu reuşeşti să-ţi cumperi îmbrăcăminte nouă, de mărimi mai mici, astfel încât să ţii pasul. Da, ar trebui să fi pierdut ceva în greutate (10 kg nu reprezintă ceva neobişnuit) şi nivelul sanguin al colesterolului şi trigliceridelor este substanţial îmbunătăţit.

După 12 săptămâni: Numeroşi parametri sanguini semnificativi pentru sănătate – nivelul colesterolului, al trigliceridelor (grăsimile din sânge), tensiunea arterială, nivelurile glucozei şi insulinei – ar trebui să înceapă să se normalizeze dacă nu au făcut-o deja.

După 6 luni: Te vei simţi mai sănătoasă, pentru că organismul tău reţine cantităţi mai mari de vitamine şi minerale. Deoarece ţi-ai redus semnificativ aportul de zahăr în această perioadă, secreţia de insulină trebuie să se fi normalizat. Astfel încât se reduc riscurile cu care te confrunţi, de apariţie a diabetului de tipul 2, care poate fi asociat cu un aport mărit de zahăr. Nivelurile de energie s-au îmbunătăţit spectaculos deoarece organismul trecut printr-un proces de detoxifiere. Probabil că ţi-ai atins scopul. Partea cea mai grea a luat sfârşit şi a sosit vremea acum să înveţi cum să te hrăneşti pentru a-ţi întreţine noua siluetă zveltă.

 

 Fragment din Dieta de 17 zile de Dr. Mike Moreno