În căutarea unei mânuţe pierdute

Eu mă bucur pentru Lizoanca. E o carte bine scrisă, în stil predescian, care, pe alocuri, m-a făcut să o arunc din mână de furie şi care – cred eu – e o bază foarte bună pentru un super film (asta dacă va fi realizat cum se cuvine!)

În fine, eu nu despre cărţi vreau să vă scriu azi, ci despre oameni. Mai exact, despre o fetiţă, pe nume Ioana Maria. O fetiţă mică, aflată în căutarea unei mânuţe drepte. Asta pentru că Ioana s-a născut fără o mână. Am aflat povestea ei de la Lola, care, pe lângă faptul că a lucrat o zi întreagă numai cu mâna stângă – ca să simtă şi ea ce simte micuţa Ioana – a donat un şirag din minunatele ei sfere de lut, pentru ca acestea să intre într-o licitaţie destinată Ioanei.

In căutarea unei mânuţe drepte

Eu nu pot crea, dar mai traduc din când în când, ca melcul, câte o carte.  Şi, fiindcă tocmai am terminat una de tradus (care, întâmplător sau nu, e legată de copii), voi dona banii obţinuţi din această traducere, Ioanei. Să-i fie de ajutor în căutarea mâinii drepte.

Între timp, mă gândeam că fiecare dintre noi ar putea face ceva. Am un amic în State care s-a angajat part-time la un fast-food, câte două zile pe săptămână, iar banii obţinuţi în acele două zile mergeau către un adăpost pentru oamenii aflaţi în necaz. Acum, eu nu pun pe nimeni să facă aşa ceva, dar vă provoc să vă gândiţi (şi vă rog, nu ezitaţi să scrieţi aici!) câte ore pierdeţi pe săptămână cu nimicuri (de exemplu, pauza de ţigară), să cumulaţi aceste ore, sa ajungeţi la o cifră şi apoi să vă gândiţi: ce pot face eu în ora aceasta ca să o ajut pe Ioana? Abia aştept să văd ce idei vă vin – sunt sigură că până şi voi veţi rămâne surprinşi!

Coolio

Previous

Lizoanca merge la cinema

Next

Voaiorism într-o lume obsedată de control

3 Comments

  1. ioana

    Sugestia voastra este foarte buna. O sa particip si eu cu ce pot. Sper ca micuta sa poata duce o viata cat de cat normala.

  2. Spata si Bogdan

    Lucruri triste se intampla peste tot in jurul nostru,nu o sa ii putem ajuta pe toti ,dar putem macar incerca. O idee care credem ca ar functiona cat de cat in aceasta situatie ar fi sa strangem cat mai multe obiecte din donatii si sa organizam un fel de tombola.Astfel,fiecare persoana care doreste sa ajute,cumpara un bilet de participare,iar in cele din urma ,sa se organizeze trageri la sorti pentru fiecare din obiectele stranse.

  3. madalina radu

    e impresionant. si eu doresc sa ajut aceasta fetita. e asa multa suferinta in jurul nostru si de foarte mult timp ma simt asa neputincioasa…. dar daca toti ne-am opri putin sa ne mai gandim numai la grijile noastre si sa-i sprijinim pe cei care au cel mai mult nevoie de ajutor asa cum au facut toti cei de care ai pomenit tu, poate ca ar fi mai putina tristete si mai multe zambete. o sa donez si eu pentru fetita si ii doresc din toata inima sa poata duce o viata normala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén