Johann Hari, celebrul jurnalist britanic, autorul celor două bestsellere „Legături pierdute” și “Hoții de atenție” publicate la Editura Trei, vine în România la The Inner în data de 2-4 iunie la Cluj Napoca.

Pentru a vedea întreg programul evenimentului intră pe www.theinner.ro

Folosește codul TreiXTheInner10 și beneficiază de 10% reducere la abonamentele disponibile pe site.

The Inner – Mapping Inside este cel mai mare eveniment dedicat stării de bine și sănătății mintale din România și va avea loc între 2 și 4 iunie 2023, în Cluj-Napoca.

Evenimentul va reuni profesori de psihologie, autori internaționali de succes, terapeuți, cercetători, artiști și muzicieni, care vor susține conferințe, workshopuri, masteclass-uri și concerte. Printre subiectele abordate de speakeri se numără combaterea procrastinarii, încetinirea ritmului vieții, anxietatea și depresia, valorizarea resurselor interioare, iar tematicile workshopurilor includ bunăstarea relațiilor, practici pentru obținerea calmului și clarității, metode de autocunoaștere și gestionarea emoțiilor, etc.

The Inner – Mapping inside are ca misiune principală îmbunătățirea calității vieții prin autocunoaștere și încurajarea dezvoltării personale, aducând în armonie mintea, corpul și sufletul.

Folosește codul TreiXTheInner10 și beneficiază de 10% reducere la abonamentele disponibile pe site.

Viața noastră e plină de telefoane, iPad-uri, monitoare, diferite aplicații pe care le verificăm alternativ. Ne e tot mai greu să ne concentrăm mai mult timp pe o anumită sarcină fără să ne întrerupem pentru a ne întoarce la ecrane și a derula Facebook-ul sau Whatsapp-ul. Care sunt cauzele acestui fenomen? E o problemă la nivel personal, suntem leneși și neimplicați? Există vreo soluție? Preocupat de aceste întrebări, Johann Hari a realizat interviuri cu experții din domeniul neuroștiințelor și psihologiei și a aflat că lipsa de concentrare este efectul unor forțe externe puternice care ne-au furat atenția, printre care dezvoltarea tehnologiei, optimismul feroce, creșterea epuizării fizice și psihice, amplificarea stresului, izolarea fizică și psihică. Odată ce a identificat douăsprezece cauze reale ale lipsei concentrării, acestea l-au condus la soluțiile prin care ne putem recupera atenția, dacă suntem determinați să luptăm pentru ea.

Johann Hari a primit în două rânduri titlul de Jurnalist al Anului din partea Amnesty International (Marea Britanie), pentru reportajele privind războiul din Congo și abuzurile în ceea ce privește drepturile omului din Dubai. Scrie pentru New York Times, Le Monde, The Guardian și multe altele. Discursurile sale de la TED Talks despre dependenţă și depresie au fost urmărite de peste optzeci de milioane de ori.
La Editura Trei a apărut și cartea sa despre depresie, Legături pierdute.