Secvență din dramatizarea romanului Dragoste virtuală (Teatrul Mic din Viena, 2010).

Subject: Anulare abonament

Stimați domni și stimate doamne de la editura Like! În cazul în care continuați să-mi ignorați încercările de a renunța la abonament și continuați să-mi trimiteți revista — din păcate, din ce în ce mai slabă calitativ — mă simt obligată să vă avertizez că n-am să mai plătesc niciun sfanț!

E. Rothner     

  

După opt minute – Reply: Adresă greșită.

Aceasta este o adresă privată, respectiv: woerter@leike.com. Dumneavoastră doriți să-i contactați pe cei de la woerter@like.com. Sunteți a treia persoană care-mi scrie în legătură cu o suspendare de abonament. Revista aceea pare chiar oribilă!

    

După cinci minute – RE:

Ah, mă scuzați! Mulțumesc pentru lămuriri. Salutări, E.R.

    

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=cT6eDo9LJ8I]

  

           

Nouă luni mai târziu – No subject

Crăciun fericit și La Mulți Ani vă dorește Emmi Rothner.

    

După două minute – Reply:

Dragă Emmi Rothner, noi nu ne cunoaștem, aș putea spune, mai deloc. Dar cu toate acestea, țin să vă mulțumesc pentru e-mailul colectiv drăguț și extrem de original! Trebuie să vă mărturisesc că îmi plac la nebunie e-mailurile colective trimise grupurilor la care nici măcar nu aparțin.

Nb, Leo Leike.

      

După 18 minute – RE:

Mă scuzați pentru deranj, domnule Nb Leike. V-am inclus din greșeală în lista cu clienții mei pentru că acum câteva luni am vrut să renunț la un abonament și am nimerit, se pare, la dumneavoastră. O să vă șterg imediat.

P.S.: Iar dacă vă vine în minte o formulă mai originală pentru „Crăciun fericit și La Mulți Ani!“ atunci când vreți să-i urați cuiva „Crăciun fericit și La Mulți Ani!“, vă rog să mă instruiți și pe mine! Până una-alta: Crăciun fericit și La Mulți Ani! E. Rothner.

          

După șase minute – Reply:

Vă doresc sărbători fericite și mă bucur pentru noul an care li se va adăuga celor optzeci pe care i-ați petrecut până acum cu atâta folos!

   Fragment din:

Titlul original: ”Gut gegen Nordwind”

După 38 de zile – Subject: Niciun euro în plus!

Stimată conducere a editurii Like,

M-am dezabonat de cinci ori de la revista dumneavoastră, de trei ori în scris și de două ori prin telefon (am vorbit cu o doamnă Hahn). În cazul în care continuați să mi-o trimiteți, voi considera acest lucru o favoare personală. Cu deosebit respect,

E. Rothner.

   

Două ore mai târziu – Reply:

Dragă doamnă Rothner, o faceți dinadins?

Nb, Leo Leike.