De unde au bărbații ideea că femeilor le place sexul brutal și de unde au femeile ideea că ar trebui să le placă sexul brutal?

Ei bine, una dintre surse ar putea fi cultura populară — deși noi credem că lucrurile merg mult mai departe de atât. Hai să începem cu filmele și să luăm unul drept exemplu. Cu câțiva ani în urmă, un film cu Al Pacino intitulat Când dragostea pacinoucide (Sea of Love) spunea povestea unui polițist care căuta o femeie care ucidea bărbații pe care-i întâlnea prin anunțurile matrimoniale din ziare. În film, el întâlnește o femeie, interpretată de Ellen Barkin, pe care o suspectează (dar care se dovedește că nu este ucigașul). Cu toate acestea, este un joc „de-a șoarecele și pisica“ pe măsură ce el devine extrem de atras de ea și încearcă să decidă dacă e vinovată. Atunci când în sfârșit fac sex, totul devine brutal. Se zgârie unul pe celălalt, iar el o împinge cu forță într-un perete. Este clar că se presupune ca noi să credem că acesta este apogeul pasiunii.

Dar este acesta felul în care se întâmplă în realitate? Chiar le-ar plăcea femeilor acest lucru? Sau e posibil să se simtă speriate și lipsite de senzualitate?

Acest mit provine direct din rolurile de gen și sugerează­ că bărbații ar trebui să fie categorici din punct de vedere sexual, iar dacă un bărbat nu este așa, ei bine, atunci nu este tocmai bărbat în cele din urmă. În mod similar, mitul însoțitor pentru femei este că starea lor naturală este mai pasivă și că trebuie să fie excitate de acest lucru. Ideea este că „sexul dur consensual“, în care femeia este ezitantă, după aceea excitată, iar apoi aprinsă de pasiune, este cauzat de autoritatea sexualității masculine. Lucrul pe care îl urmărește el e supunerea ei sexuală și, astfel, oricare ar fi nivelul de intensitate pe care îl oferă el (incluzând violența sau abuzul fizic), este în regulă. Din nefericire, nu este clar ce se califică drept „abuz“ și ce se presupune că e pasiune mutuală. Iar cultura noastră, prin ilustrările sale sexuale, alimentează aceste limite confuze.

50 mituri sexualitate 35mm -- 978-606-719-545-3-1 copy

Consecințele sexului brutal
Unele femei care fac sex brutal par să trăiască disconfort și chiar durere. Într-un studiu amplu pe un eșantion aleatoriu, publicat în New England Journal of Medicine, una dintre cele mai obișnuite plângeri ale femeilor care aveau probleme sexuale era durerea cauzată de raportul sexual. Aceste femei nu făceau toate sex brutal — o parte a durerilor erau din cauză că femeile erau la menopauză sau din cauză că, pentru alte motive, nu se lubrifiau suficient. Dar existau și descrieri ale unor dureri cauzate de escoriațiile de la nivelul colului uterin și ale vaginului, din cauza penetrărilor prea viguroase. Femeile și bărbații ar trebui să-și amintească faptul că anumite poziții, cum ar fi „poziția câinelui“ sau cu picioarele pe umerii bărbatului scurtează vaginul și fac posibilă penetrarea foarte profundă. Această penetrare profundă poate duce la lovirea colului uterin, ceea ce poate cauza o durere foarte intensă și chiar rănire, precum și înrăutățirea gravă a problemelor preexistente cum ar fi pielea foarte sensibilă sau probleme ale planșeului pelvian.
Chiar și acțiunile văzute adesea în filmele porno, cum ar fi trecerea cu unghiile lungi peste spatele bărbatului sau ținerea strâns de încheieturi a partenerei, pot duce la zgârieturi și vânătăi inutile.

Fragment din 50 de mari mituri despre sexualitatea umană, de Pepper Schwartz, Martha Kempner

Crearea unui stil sexual sigur, care să le placă amândurora
Dacă abordarea asumată este sexul brutal, atunci acest lucru ar putea să rănească, să zăpăcească, să jignească sau să înfurie partenerul (fie el bărbat sau femeie). Mulți oameni ar rămâne, pur și simplu, perplecși și s-ar întreba dacă au fost iubiți sau folosiți. Alții ar putea avea reacții emoționale puternice, mai ales bărbații sau femeile care au fost victime ale violului sau ale altor violențe. Multor oameni le place să fantazeze cu privire la sexul brutal, iar unor oameni (deși suntem sigure că acest număr este mic) le place să-l facă în viața reală, dar sunt alții care nu vor să aibă de-a face absolut deloc cu niciun fel de sex care nu este blând și iubitor.
Nu ne opunem sexului brutal, acesta poate fi distractiv și poate condimenta viața sexuală. Trebuie, însă, să fie ceva asupra căruia ambii parteneri sunt de acord în avans. Nu presupune că partenerului tău (bărbat sau femeie) îi place neapărat sexul brutal — întreabă-l, iar după aceea concepeți un plan care vă convine amândurora.