Totul porneste de la mancareMitul nr. 1 despre grăsimile saturate: hamburgerii de fast‑food sunt nesănătoşi din cauza conţinutului ridicat de grăsimi saturate.

Hamburgerii de fast‑food sunt nesănătoşi din multe motive, dar nu este corect să dăm vina pe conţinutul de grăsimi saturate. Am menţionat deja unele dintre reziduurile toxice care se pot întâlni în grăsimile provenite din carnea, fructele de mare sau ouăle produse industrial. Nu este vina grăsimilor saturate — acesta e rezultatul direct al modului în care animalele au fost crescute şi hrănite. (În hamburgerii ecologici, care provin din carne de animale care au păscut, nu întâlnim aceste deşeuri nesănătoase.) De fapt, uleiurile industriale din seminţe, în care au fost prăjiţi hamburgerii respectivi, contribuie semnificativ la efectul lor nociv.

Deci, într‑adevăr, hamburgerii de fast‑food nu sunt foarte sănătoşi, în mare parte din cauza grăsimii. Dar nu da vina pe grăsimile saturate, ci pe modul în care a fost produsă şi preparată carnea. (Pe glutenul din chiflă, pe siropul de porumb cu conţinut ridicat de fructoză din condimente şi pe doza monstruoasă de sare.)

Fragment din cartea TOTUL PORNEȘTE DE LA MÂNCARE