Cea mai laudata voce a noii generatii de scriitori scandinavi, Mons Kallentoft, autorul bestsellerului ”Sacrificiul din miezul iernii” (publicat de Editura Trei si distribuit cu editia din 9 martie a Gazetei Sporturilor), revine acum cu al doilea roman al seriei, “Vara fatala”, tot la Trei, in colectia Fiction, anunta Cronica Romana.

In cea mai fierbinte vara pe care oamenii din Link­oping si-o amintesc, un pervers sexual plin de cruzime imprastie teroare in oras. O adolescenta este gasita dez­bracata plina de sange intr-un parc din oras; si nu-si aminteste ce i s-a intamplat. Un cadavru mutilat oribil e descoperit pe malul unui lac. Eroina povestii este Malin Fors, o femeie care se lupta pentru a-si salva fiica din mainile maniacului.

  

  

 

Al doilea roman din seria dedicata lui Malin Fors este o poveste obsedanta despre o dragoste neimpartasita si despre rautate in forma ei suprema. ”Vara fatala este o carte palpitanta, asa cum ar trebui sa fie toate romanele politiste”, scrie cronicarul unui ziar suedez, ”Upsala Nya Tidning“. Un alt ziar Kristianstadbladet, scrie despre acelasi roman: “

Ar putea oare un roman politist, despre crime si inspectori de politie rutinati, sa sune a poezie curata? Mons Kallentoft se apropie destul de mult de aceasta situatie incredibila. Genul politist nu se poate manifesta mai frumos decat in romanele sale.

Romanul s-a vandut in Suedia in 200.000 de exemplare. Mons Kallentoft (n. 1968) a debutat litrerar in 2000 cu romanul ”Pesetas”, recompensat cu premiul Asociatiei Scriitorilor Suedezi. “Vara fatala” este al doilea roman dintr-o serie politista dedicata celor patru anotimpuri, insa autorul pregateste o noua carte, “Al cincilea anotimp”.

(Prezentare preluata din  Cronica Romana)