Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea) PRIZONIERĂ ÎN PÂNZA DE PĂIANJEN
Autor: David Lagercrantz
Traducere din suedeză de Raluca Lungu
Colecţia: Fiction Connection

Lisbeth Salander şi Mikael Blomkvist se întorc. Alături de ei, reţele malefice de spioni, infractori cibernetici, secrete guvernamentale…
Ea e fata cu un dragon tatuat – o hackeriţă de geniu şi nonconformistă intransigentă. El e un jurnalist pornit să facă dreptate, a cărui luptă pentru adevăr îl aduce adesea la un pas de urmărirea penală.

Într-o noapte, Blomkvist primeşte un telefon de la o sursă care pretinde că deţine informaţii de cea mai mare importanţă pentru Statele Unite. Sursa a luat legătura cu o hackeriţă tânără – descrierea ei îi aminteşte lui Mikael de cineva foarte cunoscut. Implicaţiile sunt uriaşe.

Blomkvist, disperat să găsească un subiect de senzaţie pentru Millennium, îi cere ajutorul lui Lisbeth. Duoul care a încântat milioane de cititori în trilogia Millennium îşi uneşte din nou forţele în acest thriller senzaţional, încărcat de adrenalină.

Salander şi Blomkvist au fost recreaţi perfect de către noul lor autor. Fanii acestui straniu cuplu al literaturii poliţiste de ultimă oră nu vor fi dezamăgiţi.” – New York Times

“Nu vă îngrijoraţi – eroina noastră punkistă şi hackeriţă de geniu, Lisbeth Salander, e pe mâini bune.” – USA Today

“Romanul lui Lagercrantz este un omagiu plin de afecţiune adresat seriei originale Millennium.” – The Guardian

Lisbeth Salander reprezintă emblema unei epoci corupte şi tulburi… Un înger feminist răzbunător.” – The Times

David Lagercrantz e un apreciat autor suedez şi jurnalist de investigaţii. A lucrat pentru publicaţia Expressen şi a publicat câteva cărţi, printre care Syndafall i Wilmslow, un roman inspirat din viaţa matematicianului şi criptanalistului Alan Turing. De asemenea, a colaborat cu celebrul jucător de fotbal Zlatan Ibrahimović la autobiografia acestuia, Jag är Zlatan (Eu sunt Zlatan, Editura Publica, 2015), care s-a bucurat de un mare succes internaţional.

La Editura Trei, au apărut toate romanele seriei Millennium, semnată de Stieg Larsson: Bărbaţi care urăsc femeile, Fata care s-a jucat cu focul şi Castelul din nori s-a sfărâmat.

Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea) Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea) Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea)

Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea) SFÂNTA ALIANŢĂAutor: A. J. Kazinski
Traducere de Ana-Maria Tamaş
Colecţia: Fiction Connection


De la autorul bestsellerurilor Ultimul om bun, Somnul şi moartea. Un thriller alert în care sunt dezvăluite secretele monarhiilor europene. Recent concediată, jurnalista Eva Katz se vede implicată fără voia sa într-o crimă în sânul casei regale daneze. Investigaţiile sale conduc la descoperirea unei alianţe străvechi, care urmăreşte reinstaurarea monarhiilor peste tot în Europa.

Sfânta Alianţă portretizează lupta dintre democraţie şi monarhie, ducând cititorul în spatele faţadei pline de farmec a caselor regale europene pentru a descoperi ceea ce sunt ele cu adevărat: o familie mare şi puternică, ai cărei membri luptă împreună pentru a-şi păstra şi extinde privilegiile.

„Scria despre Alianţă, despre ceea ce era evident şi oricine putea înţelege dacă se străduia suficient: că monarhiile lucrează în culise ca să se ajute şi ca să-i ajute pe ceilalţi să ocupe din nou tronurile goale; că munca aceasta este antidemocratică şi secretă.“

A. J. Kazinski este pseudonimul sub care semnează Anders Rønnow Klarlund şi Jacob Weinreich. Colaborarea lor a început în 1999, după ce Klarlund a realizat scenariul filmului „Besat“ („Possessed“). Încântat de această realizare, Jacob Weinreich, la rândul său scenarist şi scriitor, care a mai publicat independent trei romane şi peste 20 de cărţi pentru copii, l-a contactat pe Anders Rønnow şi au început să lucreze împreună.

La Editura Trei a apărut, în 2012, romanul lor de debut, Ultimul om bun, iar în 2013 Somnul şi moartea.

Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea) Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea)

Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea) RENEGAŢIIAutoare: Yrsa Sigurðardóttir
Traducere din engleză de Mihaela Apetrei
Colecţia: Fiction Connection

Aldís lucrează la un centru pentru delincvenţi juvenili din zona rurală a Islandei. E martora unei întâmplări tulburătoare în toiul nopţii; curând după aceea, doi băieţi de la centru sunt găsiţi morţi.

Decenii mai târziu, Odinn, tată singur, cercetează un presupus abuz care ar fi avut loc la centru; îl înlocuieşte pe colegul său însărcinat cu investigaţia şi care a murit în condiţii misterioase.

Totuşi, cu cât află mai multe, cu atât Odinn simte că evenimentele din anii şaptezeci au legătură cu accidentul ce a dus la moartea soţiei sale.

Oare moartea ei ascunde ceva mult mai înfricoşător?

“Suspansul este aproape insuportabil… Nu e uşor să scrii o poveste de groază, dar Renegaţii e mai profundă decât Îmi amintesc de tine.” – Frettabladid

“O intrigă foarte bine construită. Un regal pentru iubitorii de tensiune maximă.” – Morgunbladid

Yrsa Sigurdardóttir este autoarea islandeză a celebrei serii având-o drept eroină pe avocata Thóra Gudmundsdóttir şi a altor câtorva thrillere. Şi-a făcut debutul în literatura poliţistă în 2005, cu romanul Þriðja táknið (Ultimele ritualuri), primul din seria Thóra Gudmundsdóttir, iar cărţile ei au fost traduse în peste 30 de limbi.

Al doilea roman al seriei, Suflete damnate, s-a aflat pe lista scurtă la Shamus Award în 2010. În 2011, romanul său horror, Îmi amintesc de tine, a primit Icelandic Crime Fiction Award şi a fost nominalizat la The Glass Key.

Potrivit Times Literary Supplement, Yrsa Sigurdardóttir „este unul dintre cei mai rafinaţi scriitori de romane poliţiste din lume“.

La Editura Trei, de aceeaşi autoare, au apărut: Cenuşă şi pulbere, Suflete damnate şi Îmi amintesc de tine.

Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea) Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea) Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea)