In luna aprilie Editura Trei si 121.ro iti propun o intalnire interactiva pe marginea cartii Urasc conflicteleSapte pasi de urmat pentru a rezolva orice diferend din viata dumneavoastra – de Lee Raffel

 

GAZDELE INTALNIRII: Daniela Fugaru Kammrath, redactor sef 121.ro si Mirela Horumba, psiholog, consilier, psihoterapeut

Te asteptam marti, 5 aprilie, ora 18:30 la libraria Carturesti de la Muzeul Taranului Roman (Soseaua Kiseleff 3, Sector 1, Bucuresti).

 

 

 

 

Sapte pasi de urmat pentru a rezolva orice diferend din viata dumneavoastra

Fie ca este vorba despre o ciondaneala cu un prieten apropiat sau de o cearta aprinsa cu seful, preferam adesea sa ne purtam cu manusi in loc sa ne confruntam. Dar evitarea conflictului ne oboseste, ne incarca cu emotii negative si ne distruge sanatatea. Cartea de fata isi propune sa ne ajute sa facem fata conflictelor din plan personal si profesional cu curaj, incredere si sensibilitate. Pornind de la cercetarile din psihologie, Lee Raffel a creat un program in sapte pasi care ne ajuta sa nu mai evitam divergentele, sa vorbim si sa ascultam celalalt punct de vedere cu calm, sa dezamorsam situatiile explozive si sa ne aprofundam relatiile. Daca vom utiliza conflictul ca o oportunitate pentru dezvoltare si schimbare, vom fi capabili sa ne imbunatatim relatiile, sa reducem nivelul de stres la care suntem supusi si sa ne usuram sufletul. Autorul ofera sfaturi despre cum sa discuti in contradictoriu fara a escalada conflictul, cum sa-l impiedici pe partener sa saboteze discutiile si cum sa te adaptezi fiecaruia dintre cele cinci stiluri de conflict descrise in carte.

Lee Raffel este psihoterapeut si practica terapie de familie si de cuplu de peste treizeci si cinci de ani. Printre lucrarile publicate se numara Should I Stay or Go? How Controlled Separation (CS) Can Save Your Marriage.