Jeremy Michael Shepard – zis The Shep – este o persoană care frecventează “circuitul” exhibiționiștilor, voaiorilor și swinger-ilor. Eroul romanului Insula voaiorilor are 39 de ani și vine dintr-o lume în care a cunoscut succesul, ca editor al unei cunoscute reviste pentru bărbați.

Lovit de o criză existențială, personajul lui Daniel Davies renunță la slujba bine plătită și se mută din Londra în orășelul părinților lui, unde se angajează ca marunt funcționar public.

Inteligent și blazat, dar neafectat – precum personajele lui Houellebecq –, The Shep alege un stil de viață care contrazice canoanele sociale, dar care-i oferă satisfacția de care are nevoie: intră intr-o rețea de swinger-i si ajunge să practice un eros liber consimțit cu perechi de diferite vârste, cu femei și barbati plictisiți de viața monotonă oferită de capitalismul britanic.

Cartea Insula voaiorilor este o meditație nu tocmai liniștitoare despre însăși structura lumii în care trăim, o lume obsedată de control, înspăimântată de alteritate, cu oameni deveniți automate sau doborati de nevroze și cu necesare debușee de “sex alternativ”.

O scriitură limpede, o poveste frumoasă și tristă, iată coordonatele decisive ale acestui excelent roman semnat de talentatul scriitor britanic Daniel Davies.

Citeste si despre alte cărți noi apărute la Pandora M aici: http://www.pandoram.ro/allproducts.php/1/0/