O metodă de hrănire sănătoasă poartă denumirea de „dieta epocii de piatră” şi spune:
„Mănâncă numai alimentele din care nu s-a extras nimic, în care nu s-a adăugat nimic şi care s-ar strica dacă nu le-ai consuma imediat.”
Ţi-ar veni extrem de greu să găseşti asemenea alimente în vreunul dintre supermarketurile de pe faţa pământului. Ceea ce vând aceste temple ale industriei alimentare – cu excepţia cazurilor în care au un raion de produse organice – reprezintă exact opusul regulii de mai înainte, aflăm din cartea Terapia Gerson pentru vindecarea cancerului și a altor afecțiuni cronice.
Folosirea generală a aditivilor alimentari, al căror număr este în prezent de aproximativ 4000, slujeşte exclusiv scopului de a face alimentele produse industrial să aibă un aspect mai atrăgător, să aibă un gust bun, în ciuda faptului că au în conţinut inferior de materii prime, să aibă o durată de viaţă pe raft mai mare şi astfel să fie mai profitabile. Chimia alimentară este într-atât de dezvoltată, încât poate să imite aproape orice arome şi mirosuri naturale. Ceea ce nu pot să facă este să păcălească organismul uman şi să-l facă să răspundă la aceste contrafaceri ca şi cum ar fi produsele veritabile şi nu reuşesc decât să furnizeze compuşi chimici cu diferite grade de toxicitate în locul factorilor nutritivi esenţiali.
Printre cei mai larg folosiţi aditivi se numără nitritul de sodiu, zaharina, cofeina, olestra (un substituent de grăsimi), coloranţii şi aromatizatori artificiali, antioxidanţii, emulsificatorii, amplificatorii de arome, agenţii de îngroşare, aspartamul, grăsimile nesaturate şi glutamatul de monosodiu – plus cantităţi nesănătoase de zahăr, sare şi grăsimi. Toţi aditivii pot să provoace o multitudine de reacţii alergice, cum ar fi oboseala, problemele comportamentale, variaţii de dispoziţie şi, după un consum îndelungat, pot să conducă chiar şi la boli cardiace şi cancer.
Leave a Reply