7 volume nou-nouțe vă așteaptă la standul Grupului Editorial Trei de la Bookfest 2016 (1-5 iunie 2016). Veniți la târgul de carte de la Romexpo, pentru a cumpăra cu reducere noi titluri despre ”mersul pe sârmă” în cuplu, despre copiii-”antreprenori”, dar și despre cei ce se tem să nu greșească, despre furt și iubire ori despre cum funcționează empatia în cabinetul psihoterapeutic.
7. Calea învingătorului. Cum să crești șansele copilului tău de a reuși în lumea de mâine, de R. Rende și J. Prosek. Pe scurt, este vorba despre cum educi și crești un copil creativ, cu spirit critic și întreprinzător, cum creezi premisele pentru un dezvoltarea unui viitor adult descurcăreț și autonom.
6. Hoțul interior. Psihologia furtului și a pierderii, de Robert Tyminski. Analistul jungian californian răspunde la întrebări, precum: Ce ne îndeamnă să devenim invidioși și să râvnim la ce nu e al nostru? Ce mesaje transmitem când mințim, furăm sau pierdem ceva? Este furtul un atribut primar al omului?
5. Cuplul – între dezirabil și periculos, de Robert Neuburger. Viaţa de cuplu a devenit mai savuroasă, dar şi mai periculoasă, observă psihoterapeutul francez, care ne învață “mersul pe sârmă” al unei relaţii de cuplu satisfăcătoare, și care invită fiecare partener să-şi exercite libertatea de alegere, responsabilitatea și imaginaţia.
4. Ce să faci… când ți-e teamă de greșeli, de C. Freeland și J. Toner, psihologi clinicieni. În noua traducere din excelenta serie ”Ce să faci…”, recomandată de APA (Asociația Psihologilor Americani), copiii sunt învățați cum să facă față fricii de a greși (și cum să accepte că pot fi uneori și imperfecți), respectiv cum să exploreze cu mai mult curaj noile orizonturi din viață.
3. Arta de a iubi, de Erich Fromm. Dragostea este în primul rând o atitudine și abia apoi o relație cu ”obiectul” iubit. Fromm vă oferă un ghid pentru o iubire împlinită și cu sens într-o lume mercantilă și narcisică.
2. Află adevărul, de Philip Houston, Michael Floyd și Susan Carnicero. Continuare a cărții Spy the Lie (tradusă anul trecut la Ed. Trei), cartea celor trei foși agenți CIA vă învață cum să ”smulgeți” adevărul din gura celor care vor să ascundă fapte sau informații vitale. Un volum excelent nu doar pentru procurori și avocați, dar și pentru jurnaliști sau părinți.
1. Psihologia Sinelui, de Heinz Kohut. Curentul”psihologiei Sinelui” a îmbogățit enorm, din anii 70 încoace, psihoterapia, prin noi repere, precum empatia, oglindirea sau transferul narcisic. Cartea cuprinde o serie de discuții între Kohut și psihanaliști în formare și surprinde prin gândirea vie și intuițiile clinice profunde, dublate de trimiteri culturale incitante. Un ”must” pentru biblioteca oricărui psiholog!
Leave a Reply