Lissa Price construiește în Starters un univers post-apocaliptic, o distopie ce amintește de Dollhouse, Hunger Games și The Host, o lume asuprită de un război biologic care a dus la decimarea masivă a populației.
Cantitatatea de vaccin oferită de guvern nefiind suficientă pentru toată lumea, au fost aleși să-l primească doar cei vulnerabili, adică bătrânii și copiii. Astfel segementul populației cu vârsta cuprinsă între 20 și 60 de ani fiind complet înlăturat și rezultând supraviețuirea celor ce vor fi împărțiți în Starters și Enders.
O lume sinistră dar captivantă, unde nimic nu e ceea ce pare. Corpurile celor tineri, naivi și lipsiți de protecție pot fi închiriate, se practică implantarea conștiinței seniorilor în trupurile juniorilor, părând că lumea e condusă după dictonul „Youth is wasted on the young”. Știința și tehnologia au căzut în mâinile cui nu trebuie. Un om fără chip plănuiește să cucerească lumea. Starters e poate un fel de versiune adolescentină a lui Total Recall, jucându-se constant cu mintea ta.
Povestea este privită prin ochii lui Callie, o adolescentă de 16 ani, nevoită să aibă grijă de fratele său mai mic după ce războiul le-a răpit familia. Pentru a evita să fie prinși și trimiși la cămin, așa cum se întâmpla de obicei cu minorii care nu aveau pe nimeni (nerevendicați), dar mai ales din cauză că fratele său este bolnav, singura soluție pe care o găsește Callie este aceea de a merge la Prime Destinations și de a semna un contract cu banca de corpuri – o companie prin care orice tânăr poate primi o sumă de bani în schimbul închirierii corpului său unei persoane în vârstă.
Pare o metodă rapidă, nu prea dificilă și lipsită de riscuri pentru a câștiga niște bani frumoși, dar la al treilea transfer, când Callie trebuia să-și închirieze corpul pentru o perioadă mai lungă, niște nereguli la cipul ei schimbă totul…
Citiți continuarea recenziei pe Bookblog
Leave a Reply