Ai o amică psiholog? Sau un prieten pasionat de cărțile motivaționale? Iată 10 posibile daruri de Crăciun – 5 titluri sunt pentru specialiști, iar 5, pentru cei interesați de artă, filosofie și psihologie. Cumpără 3 cărți de pe site-urile Grupului Trei și obții o reducere de 40%!

3carti cadou nesp-side 

De dăruit pasionaților de psihologie

Dicționarul interpretării viselor, de Gerald Schoenewolf. Nu e o ”carte de vise” ca-n vremea bunicilor. E însă un ghid clar cu peste 1000 de vise descifrate psihanalitic – de la zbor și război, la a face dragoste sau a fi în ședința de terapie, de la șobolani și tuneluri la extratereștri și oameni fără urechi.

Mă eliberez, de Frédéric Fanget. O carte ideală pentru oricine e bântuit de voci interioare pline de reproș și tendințe perfecționiste. Citez câteva titluri de secțiuni: ”Originea schemei Sunt un incapabil” sau ”Să fim asertivi cu vocea noastră critică interioară” sau ”Trebuie să fiu mereu iubit(ă), apreciat(ă)”.

OFERTĂ SPECIALĂ DE CRĂCIUN:

Între 16 şi 22 decembrie, fiecare TREI‬ cărţi cumpărate de pe site-urile noastre www.edituratrei.rowww.pandoram.ro sau www.lifestylepublising.ro vă aduc 40% reducere.

Optimismul inteligent, de Alain Braconnier. Dincolo de autoamăgire, dincolo de “gândirea pozitivă” naivă, există un “optimism inteligent”, unul bine temperat, care ne permite sa rămânem încrezători, dar și lucizi.

Lecţii de viaţă de la Nietzsche, de John Armstrong (din noua colecție The School of Life). Se pare că există și un soi de ”nihilism motivațional”, cu ponturi pentru viața actuală. Cum ar fi: cum să găsești cea mai bună versiunea a ta sau cum să fii… total neimporant :), ca să parafrazez două titluri de capitol.

Despre arta fericirii. 25 de lecţii pentru a învăţa cum să trăieşti fericit, de Christophe André. Un album de artă și o carte de psihologie pozitivă în același timp. E un cadou excelent, cu lecții de viață și reflecții psihologice prilejuite de marile picturi ale culturii occidentale moderne.

3carti cadou spec-side

De dăruit specialiștilor ”psi”

101 tehnici favorite ale terapiei prin joc, vol. coord. de Heidi Gerard Kaduson și Charles E. Schaefer. O carte foarte potrivită nu doar pentru psihologii de copii, dar și pentru educatori, părinți și bunici. Ajutaț-i pe cei mici să-și exprime prin artă și joc emoțiile, devenind astfel stăpâni pe ele.

Evoluţia unei revoluţii. Bazele psihoterapiei raţional-emotive, o selecție excelentă din cărțile lui Albert Ellis, fonatorul fondatorul terapiei comportamentale raţional-emotive (REBT). O carte de avut în bibliotecă. Despre autoactualizare, sexualitate, toleranță scăzută la frustrare, terapie activ-directivă și gestionarea timidității și anxietăților.

Copilărie şi societate, de Erik H. Erikson. Un volum de referință despre celebrele 8 stadii ale dezvoltării Eului. Plus, câteva cercetări aplicate pe amerindieni ori pe biografiile unui Hitler sau Gorki.

La terapie în fustiţa de balerină şi alte povestiri de psihoterapie, de Kerry L. Malawista, Anne J. Adelman, Catherine L. Anderson. Cele trei psihoterapeute povestesc cu farmec și miez evenimente de viață sau din terapie, fiecare anecdotă introducând câte un concept actual din abordarea psihodinamică.

Terapia centrată pe client. Practica ei actuală, implicaţii și teorie, de Carl R. Rogers. Un autor pe nedrept uitat, mai ales că toată lumea îi folosește ideilor și conceptele: de la actualizarea potențialului uman la oglindirea empatică, de la „acceptarea necondiționată” la ”predarea centrată pe elev”.