… ați afla că Pământul a vizitat în timpuri străvechi de niște făpturi extraterestre, care ar fi creat de fapt specia homo sapiens? Pentru iscoditorul Erich von Däniken, asta e deja o certitudine. Dovezile sale le găsiți în cartea sa ”cult”, Amintiri despre viitor, reeditată într-o variantă necenzurată la Ed. Lifestyle, parte a grupului Trei.

Chiar dacă și-a argumentat teza prin cercetări întreprinse cu rigurozitate în lumea întreagă, ea a ramas destul de controversată. Totuşi, succesul enorm al cărţii sale a demonstrat că subiectul abordat este unul de mare interes. În decurs de doi ani, cartea a atins numai în Germania un tiraj de peste cinci sute de mii de exemplare.

      

Cartea de faţă înmănunchează câteva dintre cele mai tulburătoare nedumeriri ale curiosului care se apleacă asupra trecutului enigmatic. Cine a construit nenumăratele aparate de zbor care populează paginile „Mahabharatei”? Cum să ne explicăm extraordinarele cunoştinţe astronomice ale mayaşilor, creatori ai unui calendar mai perfect decât cel folosit de noi astăzi? Cum au fost transportate şi aşezate în rânduri suprapuse imensele blocuri de piatră care alcătuiesc platformade la Baalbek? Ce caută în piramida de la Palenque reprezentarea greu de confundat a unei rachete conduse de un pilot aşezat în poziţia caracteristică a cosmonauţilor?

Ion Hobana

         

  

Cercetările şi descoperirile lui Erich von Däniken nasc şi astăzi discuţii aprinse. Numărul adepţilor săi creşte de la an la an. Din acest motiv, am considerat oportună reeditarea în limba română, într-o traducere nouă şi necenzurată, a cărţii sale de debut, care nu a pierdut nimic din caracterul exploziv, incitant şi senzaţional, atât în privinţa limbajului, cât şi a conţinutului. În prefaţa nouă a cărţii, Erich von Däniken analizează reacţiile pro şi contra stârnite de tezele sale, pe care le reexaminează în contextul cunoştinţelor recent dobândite.

La Editura Lifestyle este în curs de apariţie cea mai recentă carte a autorului, Odiseea zeilor. Istoria contactelor extraterestre în Grecia Antică. Erich von Däniken s-a născut în 14 aprilie 1935 la Zofingen, Elveţia. Pentru a-şi demonstra teoria paleoastronautică, a publicat peste 30 de titluri, traduse în 32 de limbi, cu un tiraj total cumulat de peste 60 de milioane de exemplare.

  

Booktrailer pentru ediția în limba engleză a cărții Amintiri despre viitor (Chariots of Gods)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=gy2uPDHkycs]