Autoarea romanului “Ce ne spunem când nu ne vorbim”, Chris Simion, s-a întâlnit la mijlocul acestei săptămâni cu cititorii din Brașov, la Libraria Șt. O. Iosif. La discuția pe marginea romanului apărut anul trecut la Editura Trei, au participat, alături de Chris Simion, Magdalena Marculescu, Director Editorial la Trei, și Ana Oniță, Director General Libris Brașov.

De ce acest titlu?

Chris Simion răspunde: ”Este lecția pe care personajul feminin din carte a învățat-o, respectiv că rostim foarte multe cuvinte și irosim foarte multă energie, iar când ajungi la esență, nu ai nevoie de foarte multe cuvinte”

    

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=BU5VMtrXmuY]

    

Romanul lui Chris Simion spune povestea unei fete al cărei diagnostic fatal o determină sa o ia la fugă și să se ascundă. Își abandonează iubitul, părinții, prietenii… tot. Pleacă din țară, ca să-și trăiască sfârșitul într-o singurătate deplină, scriind e-mailuri pe care nu le trimite niciodată.

   

   

Magadalena Mărculescu a amintit despre cum s-a făcut trecerea de la carte la spectacol – unde se crează, cumva, un al doilea volum al cărții. ”Personajele prind viață și răbufnesc în varianta regizorală”, unde tonul este mai puțin grav decât în carte, observă directorul editorial.

   

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Y7irsufcl3M]

  

Spectacolul de teatru “Ce ne spunem când nu ne vorbim”, regizat de însăși autoarea Chris Simion îi are în distribuție pe Cristi Iacob, Ilinca Goia, Vitalie Bichir și Gabriela Iacob.