3 Nesbo Bucuresti 875 x 425 px
Celebrul scriitor norvegian Jo Nesbø se va afla în România la începutul lunii mai. Autorul seriei crime Harry Hole se va întâlni cu publicul din București marți, 7 mai, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Alături de Jo Nesbø se vor afla scriitorii George Arion și Michael Haulică. Moderatorul evenimentului va fi Magdalena Mărculescu, director editorial TREI.

Două zile mai târziu, pe 9 mai, de la ora 18.30, Jo Nesbø se va întâlni cu cititorii săi din Brașov, la Librăria Șt. O. Iosif.

Jo Nesbø este unul dintre cei mai apreciați autori de romane polițiste din lume. A îmbogățit genul crime, adăugându-i noi dimensiuni stilistice și psihologice, precum și o înțelegere profundă asupra vieții într-o lume modernă, globalizată. Romanele sale au fost traduse în 50 de limbi, s-au vândut în peste 40 de milioane de exemplare și au fost recompensate cu numeroase premii internaționale, printre care The Riverton Prize, CWA International Dagger Award, The Glass Key Award.

La Editura TREI au apărut până acum cinci dintre cărțile sale: Fiul, Liliacul, Sânge pe zăpadă, Soare în miez de noapte și Cărăbușii.

Fiul, 1# bestseller internațional, este un roman perfect construit, care explorează teme profunde: păcatul, izbăvirea, dragostea, răul și condiția umană. Una dintre cărțile cele mai bune, mai adevărate și mai complexe ale lui Jo Nesbø.

Liliacul este primul roman din seria Harry Hole, în care facem cunoștință cu celebrul inspector criminalist de la poliția din Oslo. Este cartea de debut a scriitorului norvegian, pentru care a primit recenzii elogioase, criticii apreciind că Nesbø atacă frontal clișeele thrillerului, oferindu-ne o abordare originală a genului.

Sânge pe zăpadă este primul volum din duologia Olav Johansen – un roman sumbru și violent, în care Nesbø explorează cu fascinație cele mai întunecate minți criminale, punându-le în situații cu totul insolite.

Soare în miez de noapte este o poveste convingătoare despre înfrângerea, disperarea și salvarea unui om care se pierde în sălbăticie — unde sfârșește prin a se găsi pe sine. A doua carte din duologia Olav Johansen este o explorare captivantă a iubirii, credinței și răscumpărării.

Cărăbușii este un thriller dur și fascinant, plin de suspans și răsturnări de situație. Al doilea roman din seria Harry Hole îl duce pe inspectorul criminalist în capitala sufocantă a Thailandei, unde descoperă că asasinarea ambasadorului Norvegiei este un caz mult mai complicat decât părea la prima vedere.

Pe lângă romanele polițiste, Jo Nesbø este autorul seriei pentru copii Doktor Proktor, care se află în pregătire la Editura Pandora M, parte a Grupului Editorial Trei.

Câteva dintre volumele seriei Harry Hole au atras atenția regizorilor de film. După volumul Snømannen a fost realizat filmul Omul de zăpadă, cu Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg și Val Kilmer în rolurile principale, iar Hodejegerne a stat la baza filmului Vânătorii de capete, lansat în 2011.