Cu respirația tăiată de Jennifer Niven, în traducerea Mihaelei Apetrei, este o carte spirituală, plină de vise și sentimente, care va emoționa pe toată lumea, mai ales pe adolescenții care trec prin mari schimbări, inevitabile în această etapă a vieții. Te face să te gândești la cât de mult ar trebui să prețuim cu toții viața și oamenii pe care îi iubim.

Povestea lui Claude și a lui Jeremiah te va purta într-o aventură neașteptată. O călătorie minunată, dureroasă, personală, intensă, superbă a unei adolescente a cărei securitate, planuri de viitor și încredere în ceilalți este sfâșiată, apoi reconstruită. Un drum cu obstacole care o transformă, o face mai puternică, mai înțeleaptă.

La sfârșitul liceului, Claudine Henry are patru preocupări: sexul, facultatea, să devină o scriitoare cunoscută și… sexul. Însă când familia începe să i se destrame, simte că se prăbușește întreaga lume. Planurile de vacanţă sunt anulate, iar ea ajunge să locuiască peste vară, împreună cu mama ei, pe o insulă din largul Georgiei, fără internet, fără telefon mobil și fără prieteni. Dar acolo întâlnește un alt fel de oameni decât cei cu care era obișnuită și îl cunoaște și pe Jeremiah — plin de viaţă, misterios și chipeș. Claudine își împlinește o parte din dorinţe și capătă o altă perspectivă asupra vieţii.

Niven descrie cu intimitate și senzualitate hotărârea lui Claude de a se cunoaște pe sine, de a-și cunoaște trupul și de a forma o legătură nu doar cu Miah, ci și cu ea însăși.” – Publishers Weekly
 
„O poveste de dragoste dulce-amăruie de-o vară… Discuţiile despre dragoste, sex, familie și emoţiile contradictorii aduse de schimbare sunt reconfortant de autentice.” – School Library Journal

Jennifer Niven este autoarea a zece romane, între care bestsellerurile internaţionale Toate acele locuri minunate și Universul pe umerii tăi. Cărţile ei au fost traduse în peste 75 de limbi și au câștigat premii literare în toată lumea. Toate acele locuri minunate a fost ecranizat de Netflix, cu Elle Fanning în rolul principal. De asemenea, volumul Universul pe umerii tăi va fi ecranizat, iar Jennifer Niver va scrie scenariul, așa cum a făcut și pentru filmul Toate acele locuri minunate.
Când nu lucrează la numeroasele proiecte TV și cărţi, Jennifer supervizează Germ, o revistă literară online dedicată adolescenţilor, precum cea din Toate acele locuri minunate.