Ormond McGill a fost un talentat hipnotizator de scenă. Născut în 1913, el a lucrat sub numele de scenă “Dr. Zomb” şi a fost pionierul multora dintre tehnicile folosite de hipnotizatorii din zilele moderne.

Cartea publicată de McGill în 1947 sub titlul de The Encyclopedia Of Genuine Stage Hypnotism, descrie cum pot fi poziţionate găinile pentru a le imobiliza şi a le face să pară hipnotizate. Conform lui McGill, tot ce trebuie să faceţi este să prindeţi cu grijă pasărea de gât, să o puneţi pe burtă pe o masă şi să‑i aşezaţi capul în plan orizontal. Apoi desenaţi cu creta pe masă o linie de circa 60 cm, începând direct de la ciocul ei. Găina va sta apoi nemişcată pe masă.

În timp ce e hipnotizată, găina poate fi făcută să mănânce o ceapă, să poarte ochelari pentru raze X şi să ofere un număr de striptease. Glumesc. De fapt, lipsa de mişcare nu se datorează hipnozei, ci unei imobilităţi tonice, în care găina adoptă un mecanism de apărare intenţionat menit îndepărteze eventuale animale de pradă prin simularea morţii. Pentru a părea că treziţi animalul din starea de transă profundă, pur şi simplu îndepărtaţi capul găinii de linia desenată cu creta.

Fragment din:  

Paranormalitatea