De ce n-o să ne pape extratereștrii

Lăcuste sau reptile, umanoizi sau gelatină, extratereștrii care or să vină în curând pe capul nostru (că respiră aer sau arsen, ce mai contează?) n-o să ne servească la cină.

Așa ne asigură fizicianul new yorkez Michio Kaku, un excelent popularizator al științei , autorul cărții Fizica imposibilului, un volum care face toți banii, căci lămurește ce este și ce nu este plauzibil din punct de vedere științific din speculațiile SF de genul teleportării, invizibilității, călătoriei în timp sau universurilor paralele.

Dar să revin la meniul extratereștrilor. Fizicianul argumentează cam așa:

Dincolo de gustul pentru sânge și crime oribile, producătorii hollywoodieni au toate motivele să-i imagineze pe aliens ca pe niște prădători, ca pe niște carnivori, de vreme ce ”animalele de pradă sunt, de regulă, mai inteligente decât cele pe care le vânează” și, ca sa ajungă până la noi, rudele lui E.T. trebuie să fie mai șirete, nu-i așa?

  

   

    

Mai departe, zice fizicianul nostru, ”viața inteligentă din spațiul cosmic s-ar putea foarte bine să evolueze pornind de la animale de pradă dotate cu ochi sau cu un alt organ de simț, pe partea frontală a feței. Acestea ar putea să posede un comportament agresiv, de animal carnivor, caracterizat de teritorialitate, așa cum găsim la lupi, lei și oameni pe pâmânt”.

Dar, oameni buni, n-aveți a vă teme de fioaresele fălci ale extratereștrilor, căci ”cum asemenea forme de viață vor fi bazate probabil pe un ADN și pe molecule de proteină totalmente diferite, nu vor avea niciun interes să ne mănânce sau să se împerecheze cu noi”.

Uf, m-am liniștit 🙂

    

Previous

Ce face parvenitul care și-a aflat împlinirea?

Next

”În derivă”: clișee care adâncesc neînțelegerea

1 Comment

  1. poate nu e vb de mancatul la propriu, ci despre o noua forma de sclavie… nu degeaba exista vorba inteleapta, numai fraierii se bucura de schimbarea sefului! :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén