Ca toţi scenariştii de la Hollywood, David Armitage vrea să fie bogat şi celebru. Dar, timp de 11 ani, nu are parte decât de eşecuri. Însă, brusc, dă lovitura – unul dintre scenariile sale este cumpărat de o televiziune, urmând să se facă un serial după el, care se va dovedi un mare suc­ces.

Destinul lui ia o turnură ciudată când un miliardar, mare amator de filme, pe nume Philip Fleck, îi propune o colaborare neobişnuită. Dependent de succes, David muşcă momeala şi se trezeşte că a făcut, de fapt, un pact cu diavolul, care îl aruncă pe neaşteptate în întunecată jungla hollywoodiană.

O poveste de succes

Destinul scriitorului Douglas Kennedy este unul nomad prin excelenţă. S-a născut în Manhattan în 1955, dar a călătorit enorm, locuind mai mulţi ani în Australia, apoi în Irlanda.

După câteva piese radio pentru BBC şi o piesă de teatru, a publicat o carte de memorii de călătorie dedicată experienţelor sale în Egipt, intitulată “Beyond the Pyramids”. A urmat o perioadă jurnalistică în care a scris pentru publicaţii importante ca “The Sunday Times”, “The Sunday Telegraph”, “The New Statesman”, precum şi pentru ediţiile britanice ale revistelor “Esquire” şi “GQ”. A debutat în proză cu romanul “Dead Heart”, în 1994. Romanele sale – “The Big Picture”, “The Job”, “Leaving the World”, “The Pursuit of Happiness”, “A Special Relationship”, “State of the Union”, “Temptation”, “The Moment”, “Woman in the Fifth” – traduse în peste 22 de limbi, au înregistrat un succes uriaş de piaţă.

Prezentare publicată în Evenimentul Zilei