INVITATI:

Selma Iusuf, jurnalista
Corina Sabau, scriitoare si scenarista

Moderator:

Luiza Vasiliu, jurnalista

Te invitam la Clubul de lectura: Gustul samburilor de mar sa aflam impreuna secretele ascunse de un vechi conac din nordul Germaniei. Discutam despre o saga speciala impregnata de vraja si mister, semnata de Katharina Hagena.

Te asteptam vineri, 4 mai, ora 19.00 la Libraria Bastilia.

La moartea Bertei, cele trei fiice ale sale – Inga, Harriet si Christa -, precum si nepoata ei, Iris, se reintalnesc in casa parinteasca de la Bootshaven, undeva in nordul Germaniei, pentru a citi testamentul. Spre marea ei surpriza, Iris mosteneste conacul cel vechi. Bibliotecara la Freiburg, Iris nu intentioneaza sa pastreze aceasta locuinta indepartata de viata ei de zi cu zi. Numai ca, pe masura ce redescopera fiecare camera si fiecare colt al gradinii minunate ce inconjoara casa, amintirile ei se trezesc, urzind povestea zguduitoare a trei generatii de femei care s-au perindat pe acolo.
Secrete soptite la umbra copacilor, vechi rivalitati, mosteniri, adultere, idile de-o vara, subiecte pe care toata lumea le trece sub tacere sau de care nimeni nu vrea sa-si aminteasca: Gustul samburilor de mar.

“Savurati Gustul samburilor de mar: amarui si parfumat deopotriva, ca amintirea.” – Martin Walser

“Miroase a vara, a mere si a coacaze. Gustul samburilor de mar este o carte trista si tandra despre puterea vindecatoare a memoriei.” – Die Zeit