Existenţa unui manuscris neterminat al lui Stieg Larsson, care ar corespunde volumului “al cincilea” din trilogia “Millennium“, a fost confirmată de familia autorului.

Fratele scriitorului suedez, Joakim, a declarat în emisiunea “Sunday Morning”, difuzată de CBS, că Stieg Larsson i-a spus cu 10 zile înainte să moară, în urma unui atac de cord, în 2004, că acest volum era “aproape terminat”. Joakim Larsson a mai precizat că autorul trilogiei “Millennium” a scris acest volum ca pe o a cincea poveste, şi nu ca pe a patra. Atât fratele, cât şi tatăl scriitorului au declarat pentru CBS că nu vor permite ca manuscrisul să fie publicat.

Volumul neterminat s-ar afla în prezent în posesia Evei Gabrielsson, care a fost mult timp iubita lui Larsson, dar, după decesul acestuia, ea a pierdut dreptul de a îi administra averea, în favoarea tatălui scriitorului. Întrucât legea suedeză nu recunoaşte concubinajul, iubita lui Larsson şi tatăl scriitorului sunt implicaţi într-un proces încă de la decesul autorului.

 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ST_aHj0LAnk&feature=related]

Nu este însă sigur că manuscrisul pe care îl are Eva Gabrielsson este a patra carte a lui Larsson sau a cincea, cea despre care a vorbit fratele lui.

Gabrielsson a susţinut că tatăl şi fratele scriitorului nu au prezentat opera acestuia aşa cum el şi-ar fi dorit.

Scriitorul Stieg Larsson, cunoscut şi ca jurnalist, a murit în 2004, în urma unei crize cardiace, la vârsta de 50 de ani, înainte de a vedea publicat primul roman din seria “Millenium”, care ar fi trebuit să aibă zece volume.

Sursă: România Liberă