Pofte demoniceSă fim conștienți de natura vampirului feminin este decisiv pentru dezactivarea lui, dar nu este suficient. E nevoie ca Marele Feminin e aproape de inima eroului atunci când pândește vampirul feminin.

Suntem în contact cu Marele Feminin pozitiv oricând ne simțim în siguranță în lume, oricând ne simțim acceptați și apreciați exact așa cum suntem. Atunci când suntem conectați la Marele Feminin, știm că directivele vampirului feminin nu oferă răspunsuri, că grija lui plănuită nu reprezintă un confort real, că posesivitatea lui nu este protecție, și că supravegherea lui nesățioasă nu este iubire. Neînșelați de minciunile vampirului, putem persevera în dezactivarea lui.

Să luăm, spre exemplu, întrebarea, aparent inocentă, a vampirului feminin: “Te mai vezi cu persoana aceea interesantă cu care te întâlneai, dragă?” E posibil să răspundem la această întrebare, începând o discuție ale cărui scop și motive sunt cunoscute doar de vampir. La finalul acesteia, ne-am putea trezi că am oferit o mulțime de informații amestecate cu vinovăție și rușine. Colții vampirului feminin pot fi însă evitați cu un scut strălucitor de contra-întrebări precum “Ce întrebare interesantă; de ce întrebi?” sau “Vai, nu am realizat că îl placi pe Chris așa de mult; m-am înșelat?”

Sau să presupunem să suntem confruntați cu pledoaria zdrobitoare: “Ce o să mă fac, acum că sunt complet singură și nu pot plăti chiria? O să mai vii să mă vizitezi când o să locuiesc la adăpost?” Inițial, ne-am putea arunca cu capul în jos și am putea oferi un izvor nesecat de resurse în efortul de a salva acestă pribeagă de la ananghie. Dar putem întâi să evaluăm situația întrebând: “Ce idei ai mai avut, în afară de adăpostul pentru săraci? Care este lista ta completă de resurse? Și cât ar trebui să rămâi acolo până să ajungi din nou pe picioarele tale?” sau “Tu ce ai spune unei persoane care s-ar afla în situația ta, dacă n-ar putea veni la mine pentru ajutor și sfaturi?”

Odată ce știm adevăratele întrebări, putem decide exact cum ne dorim să răspundem înainte să ne încredințăm vampirului, fără să vrem, forța vitală. Oricine a fost interogat de un avocat știe cât de ușor putem fi ademeniți printr-o serie de întrebări aparent inocente într-o poziție incriminatorie care să nu aibă vreo legătură cu adevărul. Dacă credeți cumva că această tehnică de chestionare este învățată doar la facultatea de drept, mai gândiți-vă. Abilitatea de interogare este o tactică de bază a majorității vampirilor feminini, pentru că informația este o formă de putere care este accesibilă tuturor. Informația oferă putere pentru că atunci când deții informații despre oameni, deții un mijloc de a-i exploata-lucru care, așa cum știm, este o direcţie de bază a oricărui vampir.

Fragment din: Pofte demonice.

Vampirul psihic din noi și din ceilalţi, de Barbara E. Hort