Bestseller New York Times și Sunday Times

Lucy Foley, autoarea bestsellerului Lista de invitați, revine în colecția Fiction Connection a Editurii Trei cu un nou thriller – Petrecerea de vânătoare.

De la căldura înăbușitoare de pe insula de lângă coasta irlandeză din Lista de invitați, Lucy Foley își duce personajele într-o furtună de zăpadă. În vacanța de iarnă, câțiva prieteni din Oxford se întâlnesc să întâmpine împreună Noul An, așa cum fac de zece ani, din studenție. Anul acesta au ales o cabană idilică și izolată în munții Scoției — locul perfect unde să se retragă și să se deconecteze.

“Un roman polițist plin de tensiune, cu un ritm perfect.” – People

Povestea acestei reuniuni nefaste este spusă din perspectivele mai multor personaje, fiecare cu un unghi diferit și cu câte un secret întunecat în trecutul său. Folosirea mai multor naratori nu este ușor de realizat, dar Foley jonglează minunat cu toate viziunile personajelor ei. Petrecerea de vânătoare este astfel scrisă de la persoana întâi, aproape ca un jurnal și provoacă cititorul să se concentreze pe fiecare personaj / narator, încercând să afle care dintre ele este ucigașul.

Vacanța începe nevinovat: admiră cu toții peisajul uluitor, deși rău-prevestitor, beau șampanie lângă șemineu și își amintesc de trecut. Însă după un deceniu povara resentimentelor înăbușite a devenit prea grea pentru nostalgia fragilă a grupului. Iar legătura dintre ei se rupe, chiar când un viscol teribil izolează cabana de restul lumii. După două zile, unul dintre ei este mort… iar criminalul este tot unul dintre ei.

Foley ne conduce cu grijă și viclenie către adevăr, alternând narațiunea între două linii temporale diferite — între descoperirea crimei și sosirea grupului în cabană — care se sincronizează la sfârșit. Sunt ei prieteni de ani întregi, dar “chiar și când râdeau, se înghionteau și se tachinau unul pe altul, simțeam că era ceva acolo — ceva în neregulă”, ne spune managerul cabanei, Heather.

Lucy Foley dovedește că formula tradițională a crimei comise într-o casă de la țară  încă poate funcționa splendid.” – The Times

Foley sporește tensiunea inteligent și înfiorător, subliniind că vechii prieteni nu sunt întotdeauna și cei mai buni prieteni. „Mă uit în jur, la ceilalți. Râd cu toții, dar, în lumina ce vine din cabană, chipurile lor arată ciudat de spectrale, iar zâmbetele lor seamănă cu niște rânjete de animal”, spune Miranda.

Foley descrie atât de însuflețit decorul de cabană de vânătoare, încât îți vine să-ți rezervi imediat următoarea vacanță în munți, cu sau fără criminali ascunși.” – National Geographic

Lucy Foley a studiat literatură engleză la universitățile Durham și UCL și a lucrat câțiva ani ca redactor de ficțiune în industria editorială, după care s-a dedicat în întregime scrisului. Petrecerea de vânătoare este romanul ei polițist de debut, inspirat de o zonă izolată din Scoția. A scris și trei romane istorice, care au fost traduse în 16 limbi. A publicat materiale jurnalistice în ES Magazine, Sunday Times Style și Grazia. Poate fi urmărită pe Facebook – www.facebook.com/LucyFoleyAuthor, pe Twitter, @LucyFoleyTweets și pe Instagram, @LucyFoleyAuthor.

La Editura Trei a mai apărut thrillerul Lista de invitați.