Sâptămâna 7-13 iunie începe și se termină cu Yalom. Cu gândul la cei 90 de ani pe care Irvin Yalom urmează să îi implinească în 13 iunie, Cărturești și editurile Vellant, Trei și Humanitas au pregătit Săptămâna Yalom la Cărturești: psihoterapie și literatură pe zile. Marți, miercuri și joi sunteți așteptați pe paginile de Facebook Cărturești și ale celor trei edituri implicate, la o infuzie de Yalom, după cum urmează:

📎 Marți, 8 iunie, ora 20:00, eveniment editura Vellant;
📖 Lansare de carte: „O chestiune de moarte și de viață”, de Irvin D. Yalom și Marilyn Yalom
Invitați: Petronela Rotar & Cristian Iftode
Moderator: Simona Radu-Răuță
✒️„De peste jumătate de secol, eminentul psihiatru Irvin Yalom uimește lumea cu poveștile sale despre psihicul uman, împletite cu înțelepciune, înțelegere și umor. Acum, cu o sinceritate și un curaj uluitoare, ne împărtășește cea mai dificilă experiență din viața sa: pierderea soției, statornica sa tovarășă de viață încă din adolescență. Parteneri până la sfârșit, până și în scrierea împreună a acestei cărți, cei doi ne comunică un portret trainic al doliului – teroarea, durerea, negarea și acceptarea reticentă. Dar ceea ce ne rămâne este mult mai mult decât o poveste profundă despre pierderea durabilă – este o poveste de neuitat, dureroasă și frumoasă despre iubirea care dăinuie. Mă voi gândi la asta în anii ce vor veni.” (Lori Gottlieb, New York Times)

📌 Miercuri, 9 iunie, ora 19:00, eveniment editura Trei;
🏠 Din cabinetul lui Yalom
Invitați: Florin Lobonț (filosof) & Eugen Jurcă (psihoterapeut)
Moderator: Victor Popescu
🔎 Psihoterapia existențială a lui Irvin Yalom acoperă acele lucruri fundamentale din viața unui om care fac mai rar obiectul altor orientări terapeutice. Teme precum libertatea, responsabilitatea și teama de moarte vor fi dezbătute din două perspective – cea psihologică și cea filosofică, încercând să evidențiem originalitatea și specificul muncii de cabinet a lui Yalom.
Recomandări de lectură: Psihoterapia existenţială; Călăul dragostei. Şi alte poveşti de psihoterapie; Cu fiecare zi mai aproape. O psihoterapie povestită de ambii participanţi; Tratat de psihoterapie de grup; Selecţie din opera unui maestru al terapiei şi al povestirii

🎈 Joi, 10 iunie, ora 16:30, eveniment editura Humanitas;
Despre volumele „Mama și sensul vieții”. „Poveşti de psihoterapie”, „Minciuni pe canapea” & „Plânsul lui Nietzsche” cu dr. Cătălina Dumitrescu, psiholog clinician specialist, psihoterapeut în terapie cognitiv-comportamentală.

📢 Pe parcursul întregii săptămâni, atât în librăriile Cărturești, cât și pe cărturesti.ro, cărțile lui Irvin Yalom de la editurile Trei, Vellant și Humanitas vor beneficia de reduceri.
Parteneri: Psychologies și Radio România Cultural.