“Sub hipnoză”, thrillerul scriitorilor suedezi Alexander Ahndoril şi Alexandra Coelho Ahndoril (cuplul semnează cu pseudonimul Lars Kepler), apare în topul cărţilor de vară propus de postul public de radio din SUA.

Cartea lui Kepler este considerată cel puţin la fel de bună ca celebra serie “Millenium”.

“Romanul e un fel de Stieg Larsson, dar ceva mai bine finisat”, spune criticul Laura Miller, citată de National Public Radio.

“Sub hipnoză” este recomandat pentru că e mai bine scris decât trilogia lui Larsson, are o intrigă interesantă, dar şi o structură mai literară.

“Este povestea unui hipnotizator căzut în dizgraţie şi care îşi jură că nu va mai practica niciodată hipnoza. Totuşi, atunci când este rugat să ajute la soluţionarea unei crime groaznice, ajunge în cele din urmă să hiponotizeze un tânăr care este singurul supravieţuitor al evenimentului. Acestă decizie îl va pune în pericol atât pe hiponotizator, cât şi pe familia acestuia”, rezumă NPR.

Potrivit criticului consultat de postul de radio,

“cartea este plină de surprize şi conţine suficiente schimbări de situaţie, pentru a te face să n-o laşi din mână până târziu în noapte”.

Citeşte şi:

Costi Rogozanu, mesmerizat de Kepler

Cum (va) beti cafeaua? O intrebare pentru Lars Kepler…