cover Facebook Bookfest_2016

Cărțile ne ajută să nu încetăm să visăm. Să descoperim lumi, eroi, idei și povești noi, mereu.Motto-ul acestei ediții Bookfest este ”Never stop dreaming” și se completează de minune cu sloganul Grupului Editorial Trei: ”Cartea care te ajută”.Aceasta este de fapt misiunea tuturor cărților noastre, lansate în colecțiile consacrate la editurile Trei, Pandora M sau Lifestyle Publishing. Cărțile te ajută să nu încetezi a visa, fie că este vorba de o poveste frumoasă, pentru cei mai sau pentru cei mici, o carte de psihologie, de ficțiune, istorie, un ghid practic de cultură generală sau de lifestyle. 

Prietenii noștri cititori pot alege din peste o sută de noutăți editoriale, care acoperă o vastă arie de interes. Cele mai importante titluri le-am adunat deja in cataloagele de Literatura, Psihologie și Carte pentru copii. In completarea acestora, la târg vom avea o mulțtime de titluri cu prețuri reduse cu până la 50%, peste o sută de cărți la preț special de doar 10 lei, dar și activări interesante pentru cei mici in Standul Panda (A04) și pentru cei mari in standul Editura TREI (A14) din Pavilionul C Romexpo. In plus, vom împărtăși experiența Bookfest 2016 pe paginile noastre de Facebook Editura TREI, Young Fiction Connection și Cărți pentru Copii.

Pentru cei pasionați de psihologie vom avea, la standul Trei, noul volum Află adevărul, continuarea bestsellerului Spy the lie, în care foști agenți CIA ne învață cum să convingem pe oricine să facă mărturisiri complete. Seria de psihologie practică pentru părinți este completată de volumul Mamă, sunt tachinat! Cum să-ți ajuți copilul să facă față vieții sociale, care face o pereche grozavă cu Ghidul de supraviețuire pentru adolescenți, scris chiar de o adolescentă, de la Pandora M.

Devoratorii de ficțiune vor petrece destul de mult timp la standurile Trei și PanDa, căci avem foarte multe recomandări pentru lecturile estivale. Carieră malefică, de Robert Galbraith (aka J.K. Rowling) este o apariție foarte așteptată, la fel ca și Cartea clanului din Baltimore, de Joel Dicker, Convinge-mă! — un nou thriller de Lee Child și Cotloane întunecate de Ruth Rendell.

Dintre delicatesele literare vă recomandăm trei volume excepționale. În Împărăția cerurilor, Emmanuel Carrère își imaginează începuturile creștinismului și urmărește parcursul și învățăturile apostolilor Luca și Pavel. Al doilea volum al tetralogiei napolitane a Elenei Ferrante, Povestea noului nume, de la Pandora M, continuă istoria celor două prietene-adversare, Lila și Elena. Iar în Povestea cea bună, de la Trei, laureatul Nobel pentru literatură J.M. Coetzee dialoghează cu psihoterapeuta Arabella Kurtz despre nevoia umană de a imagina povești.

Colecția PanDA de la Pandora M este o companie ideală pentru vacanța micilor cititori. Elefantul Elmer, ursul Pom Pom, pisoiul Max, mica prințesă, Jack și celebra pisică MOG îi vor încânta pe copiii între 3 și 7 ani cu năzdrăvăniile lor. Cititorii un pic mai mari se vor delecta cu aventurile micului geniu inventator Frank Einstein și vor descoperi secretele cosmosului în Profesorul Astro Cat și frontierele Universului și vor afla răspunsuri la întrebările lor despre lume din Filosofia pentru copii, bestseller absolut în toate țările în care a apărut.

Această ediție a Bookfest coincide cu sărbătoarea de 1 Iunie, așa că multe dintre evenimente vor fi dedicate copiilor și adolescenților, sub umbrela Bookfest Junior. Vizitatorii sunt așteptați cu reduceri la cărțile pentru copii și adolescenți (Happy Hours) și cu tot felul de premii surpriză. Pandora M îi așteaptă pe micii cititori cu ateliere creative și o tombolă având ca premii ursuleți panda și pisicuțe MOG din pluș, cărți, jucării, obiecte-surpriză, vouchere pentru cursuri educaționale și invitații la piese puse în scenă de actorii Teatrului Ion Creangă.