Delia Owens nu se aștepta ca romanul ei de debut, Acolo unde cântă racii, să cucerească un milion de cititori din întreaga lume. Acțiunea romanului care sfidează toate genurile literare, fiind o combinație unică de mister, crime, poveste de dragoste, saga de familie și un superb omagiu adus naturii, este plasată în Barkley Cove, un orășel liniștit de pe coasta Carolinei de Nord și o are în prim plan pe Kya Clark, un personaj feminin absolut tulburător.

Kya Clark a crescut singură după ce a fost abandonată de întreaga familie, toată existența ei fiind învăluită în mister, lucru care îi face pe locuitorii din Barkley Cove să o învinovățească atât de ușor de moartea unuia dintre cei mai populari tineri din oraș. Kya este inițial un copil timid și temător, dar pe măsură ce trece cu bine peste fiecare obstacol devine o tânără puternică și poate gestiona orice problem, mai puțin singurătatea.

Alegerea ca acțiunea romanului Acolo unde cântă racii să se desfășoare în Carolina de Nord nu e deloc întâmplătoare. Autoarea a îndrăgit această zonă pentru că în copilărie obișnuia să meargă aici cu familia în fiecare vacanță. Atunci când a început să scrie romanul a vizitat de mai multe ori mlaștinile din Carolina de Nord, pentru a se asigura că toate descrierile de faună și vegetație vor corespunde cu realitatea.

Owens reușește să construiască intriga unui roman extraordinar de intim și de special care urmează să fie ecranizat de Fox 2000, producătoarea filmului fiind celebra actriță Reese Witherspoon.

Acolo unde cântă racii nu este prima sa carte. Delia Owens este zoolog și a mai publicat alte trei cărți de nonficțiune, despre perioada în care a locuit pentru 23 de ani în Africa, împreună cu soțul ei, pentru a putea studia viața animalelor sălbatice.

Trecerea la scrierea unui roman a fost pentru autoare ca o eliberare. Delia Owens mărturisea într-un interviu că imaginația ei a explodat în momentul în care a început să scrie acest roman.

Viața Deliei Owens s-a schimbat complet după explozia de popularitate înregistrată de romanul Acolo unde cântă racii – „am impresia că trăiesc într-un vis iar atunci când mă voi trezi toată magia se va spulbera”, a declarat recent într-un interviu. Dar magia nu se spulberă ci continuă să crească datorită cititorilor care s-au îndrăgostit iremediabil de romanul Acolo unde cântă racii.