Weekendul Săptămânii PSI pentru părinți vă invită la discuții despre basme terapeutice, despre autodisciplinarea copilului, dar și despre greutățile copiilor cu părinți dependenți de alcool. Întâlnirile de vineri debutează de la ora 18.30, iar cele de sâmbătă de la 11.30. Atelierele sunt găzduite de librăriile Cărturești din țară. Intrarea e liberă, iar cărțile de psihologia copilului vor fi reduse cu 25% în întreaga rețea a librăriilor Cărturești pe parcursul acestei săptămâni.

PPP_Calatoria copilului tau spre autodisciplina_site

VINERI

– București (Verona): Dificultățile părinților în legatură cu disciplina și limitele la copii. Atelierul care va fi animat de Petruța Gheorghe, psihoterapeut specializat în psihanaliza copiilor și Oana Cuzino, cunoscut medic și jurnalist la ProTV (vezi și site-ul partenerilor noștri doc.ro). Punctul lor de pornire în constituie o nouă și interesantă carte de parenting, tradusă la Editura Trei: Călătoria copilului tău spre autodisciplină, de T.B. Brazelton.

– Iași (Palas): Copil și părinte în era digitală. Ce facem cu tehnologia și retelele sociale?
Copil și părinte în era digitală. Ce facem cu tehnologia și rețelele sociale? O hartă pentru părinți, un ajutor în a ști ce fel de obiceiuri și folosiri ale tehnologiei să încurajam, pentru a dezvolta inteligența și creativitatea copiilor și unde e nevoie să punem limite. Speaker va fi Alina Elisabeta Silvestru, psihoterapeut, doula și educator perinatal.

– Brașov: Basmul terapeutic în educația copiilor. Basmul terapeutic este un instrument facil în educația copiilor pentru: rezolvarea de probleme, dar și pentru modelarea de comportamente, atitudini și valori morale. Prin folosirea metaforei, basmul se adresează intuiției, fanteziei, emisferei cerebrale drepte. În cadrul workshopului veți putea afla mai multe despre beneficiile basmului terapeutic în educația copiilor de la cei trei speakeri: Ioana Lepădatu, psihoterapeut cu specializare în NLP, Marilena Ticușan, psihoterapeut format în hipnoză ericksoniană și psihodramă, și Otilia Todor, terapeut specializat în metoda Feurenstein și în psihodramă

SÂMBĂTĂ (cele două ateliere încep de la 11.30)

– București (Verona): Cum cresc copiii când unul sau ambii părinți sunt dependenți de alcool. Ce se întâmpla cu copiii atunci când părinții lor se află în suferința pricinuită de de dependența de alcool? Ce îi ajută și ce întâmpla în cadrul familiei disturbate? La toate aceste întrebări vor răspunde Carla Manole, psiholog și specialist în grupuri de suport pentru adicții la Clinica ALIAT din București, și Daniela Mihăilescu, fostă codependentă și reprezentantă a Asociației Persoanelor cu Probleme cu Alcoolul (APPA).

– Brașov: Cum cresc copiii când unul sau ambii părinți sunt dependenți de alcool. Pornind de la o inedită carte publicată de Trei, Fiice perfecte. Fiicele adulte ale alcoolicilor, Dana Militaru, psihoterapeut specializat în domeniul adicțiilor, va discuta despre numeroasele dificultăți și provocări (pentru părinți, dar și pentru copii) care apar atunci când dependența de alcool își pune amprenta asupra familiei.