psiho1Libraria Habitus si editura Trei au placerea sa va invite la Zilele Psihologiei, eveniment care debuteaza azi (17 noiembrie) si dureaza pana la sfarsitul saptamanii. Libraria are sediul in Piata Mica nr. 4 din Sibiu.

Cand e cazul sa mergi la psiholog? Cum te poti antrena pentru a vorbi mai bine in public? Cum impaci personajele bune si rele de pe scena din interiorul mintii tale? Care e profilul psihologic al adevaratilor lideri din politica si cultura si cum poti sa-ti redescoperi forta interioara? Iata o parte din intrebarile pentru care cinci psihologi sibieni vor cauta cele mai potrivite raspunsuri in cadrul Zilelor Psihologiei la HABITUS.

Specialisti in psihodrama, psihologie clinica sau psihologie organizationala si de aparare va asteapta in saptamana 17-23 noiembrie la o serie de ateliere axate pe subiecte de interes larg din viata de zi cu zi. Veti putea intra in dialog cu acestia de luni pana vineri, de la orele 18.00, la Libraria HABITUS din Sibiu (Piata Mica nr.4), pentru afla detalii despre dezvoltarea personala, despre terapia de grup ori despre ingredientele care va pot elibera de blocaje interioare, de timiditate si de indecizie.

Intrarea la evenimente este libera, iar cartile de psihologie publicate de Editura Trei sunt incluse in promotia 2+1 gratis

 

PROGRAMUL EVENIMENTELOR

   

  1. Denumirea evenimentului: Teama de a vorbi in public.

Invitat: Marius Milcu

Data : 17 noiembrie (luni) – ora 18.00

Specializat in psihologia pentru aparare si siguranta nationala si conferentiar dr. la Universitatea “Lucian Blaga”din Sibiu, Marius Milcu va discuta motivele pentru care ne “blocam” atunci cand ajungem sa vorbim in fata unei audiente mai largi decat familia si cei cativa prieteni. Veti afla, desigur, si caile prin care va puteti “antrena” pentru a duce la bun sfarsit o prezentare sau un speech in fata unui public intimidant. Mai multe despre acest subiect, gasiti si in doua carti practice de la Editura Trei: Comunicarea eficienta. Cum sa le vorbesti oamenilor (C. Turk) si Charisma. Cum sa faci o impresie puternica si durabila (A. Leigh).

 ***

  1. Denumirea evenimentului: Minti conducatoare – profiluri psihologice ale liderilor de ieri si de azi.

Invitat: Ciprian Raulea

Data : 18 noiembrie (marti) – ora 18.00 

Celebru pentru teoria “inteligentelor multiple”, Howard Gardner este si un atent observator al liderilor politici si culturali de anvergura, asa cum se reiese din volumul sau Minti conducatoare, tradus de curand la Editura Trei. Aceasta carte constituie si pretextul de la care pleaca specialistul in psihologie organizationala Ciprian Raulea. El va discuta despre ingredientele unui lider eficient si charismatic si despre capacitatea uluitoare a “mintilor conducatoare” de a schimba mentalitati si de a influenta milioane de destine.

***

  1. Denumirea evenimentului: Descopera forta interioara: psihoterapie si dezvoltare personala.

Invitat: Mihaela Bucuta

Data : 19 noiembrie (miercuri) – ora 18.00

Psihoterapeuta specializata in psihodrama clasica si lector univ. la Universitatea sibiana “Lucian Blaga”, Mihaela Bucuta va discuta despre scopul ultim al oricarei psihoterapii sau dezvoltari personale – descoperirea fortei launtrice. Cum regasesti vointa, determinarea si motivatia, cum iti asumi si depasesti limitele interioare si cum gasesti resursele pentru o viata cu sens? Iata cateva intrebari pe care trebuie sa si le puna oricine se simte mai tot timpul nemultumit, indecis si fara pofta de viata.

***

  1. Denumirea evenimentului: Pe scena teatrului intern: actor, regizor, scenarist. Psihoterapia de grup prin psihodrama.

Invitat: Radu Vulcu

Data : 20 noiembrie (joi) – ora 18.00

Formator in terapia prin psihodrama, Radu Vulcu va vorbi despre felul in care terapia de grup poate activa teatrul intern al individului, teatru care cuprinde personajele interiorizate de-a lungul vietii. De asemenea, va arata in ce fel aceste figuri launtrice aduna fortele noastre emotionale si le reprezinta in obiecte “bune” si in obiecte “rele” care fie stimuleaza si vitalizeaza, fie inhiba si mortifica viata individului. Cei interesati de psihodrama si de metodele specifice de grup, pot gasi sugestii interesante in autobiografia fondatorului psihodramei, Jacob Levy MorenoPovestea vietii mele,carte tradusa la Editura Trei.

***

  1. Denumirea evenimentului: Cand mergem la psiholog? De ce mergem la psiholog? 

Invitat: Aniela Minu

Data : 21 noiembrie (vineri) – ora 18.00 

Psihologul clinician Aniela Minu a pornit campania Si eu merg la psiholog!, dedicata unei dezbateri publice despre mersul romanilor la psiholog. Cand ne adresam unui psiholog/psihoterapeut, din ce motive, ce ne impiedica sa mergem la psiholog, ce se intampla in cabinetul acestuia, cum iti alegi terapeutul potrivit? Toate aceste intrebari sunt puse astazi de tot mai multi oameni care, fara sa sufere de probleme grave, isi doresc sa traiasca mai autentic, mai liber, mai responsabil si in armonie cu ei insisi si cu cei din jur.