Ioana Maria Stăncescu se numără printre invitații celei de-a XI-a ediții a Festivalului EuropaNova „Pământuri mitice”, care are loc în perioada 26-29 septembrie 2024, la Bruxelles. Scriitoarea va intra în dialog cu publicul sâmbătă, 28 septembrie, ora 17:00, în cadrul panelului Călătorii și tăceri, care îl mai are invitat și pe scriitorul Marius Chivu.

Cel mai recent roman al Ioanei Maria Stăncescu este Tăcerea vine prima, bestseller la ediția Bookfest București din acest an. Romanul vorbește despre trauma unei familii contemporane şi despre blocajele de comunicare dintre mai multe generații de femei. Când tăcerea se instalează într-o familie, toate comportamentele sunt creatoare de traume iar singura soluție pare să fie depășirea fricii și deschiderea rănilor.

Festivalul EuropaNova „Pământuri mitice” este organizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, al Ambasadei României în Regatul Belgiei, al Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei și al Institutului Cultural Român din Bruxelles.