Ai o pisică? = Ești supusă! Ai un papagal? = Ești dominatoare!

S-a descoperit că soiul de animal preferat este diferit la bărbaţi şi la femei, precum şi în funcţie de personalitatea fiecăruia.

     

Bărbaţii cărora le plăceau animalele în general tindeau să fie personalităţi mai dominatoare. Prin contrast, femeile cărora le plăceau pisicile aveau o personalitate mai supusă şi mai blândă. Toţi iubitorii de pisici, de orice sex, erau oameni mai afectuoşi. Bărbaţii cărora le plăceau câinii erau tipuri de personalităţi mai agresive. Cu toate acestea, femeile cărora le plăceau câinii şi pisicile în general tindeau să aibă o agresivitate mai scăzută.

Studiul a fost apoi extins pentru a se descoperi dacă tipul de personalitate era asociat cu posesia unui anumit tip de animale, ca de pildă cai, broaşte ţestoase, şerpi şi păsări. Cercetătorii au făcut interviuri cu două sute de americani între vârsta de paisprezece şi şaptesprezece ani.

  

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=k5IA4xaqJCU&feature=youtu.be]  

   

S-a descoperit astfel că posesorii de cai erau oameni asertivi şi introspectivi, dar nu foarte calzi. Bărbaţii care aveau cai erau agresivi şi dominatori, câtă vreme femeile posesoare de cai erau sociabile şi deloc agresive în general.

Fragment din:

Cei care aveau broaşte ţestoase erau oameni muncitori, de cuvânt şi dornici să îşi îmbunătăţească statutul social, în timp ce posesorii de şerpi tindeau să fie un gen neconvenţional de om, veşnic în căutare de lucruri noi sau diferite pe care să le încerce. Posesorii de şerpi aveau o toleranţă scăzută pentru rutină şi preferau stiluri de viaţă flexibile şi pline de neprevăzut. Acele persoane care au o astfel de personalitate cu acest gen de caracteristici pot fi uşor atrase de animale neobişnuite pentru că le place să facă lucruri ieşite din comun. (…)

Proprietarii de păsări erau persoane mulţumite cu viaţa lor, politicoase, calde şi nepretenţioase. Erau foarte sociabili şi căutau să îşi păstreze o reţea amplă de prieteni. De fapt, prietenii erau foarte importanţi pentru ei. Era extrem de important pentru ei să aibă relaţii bune cu prietenii lor, faţă de care adoptau o atitudine protectoare.

La fel ca bărbaţii proprietari de cai, femeile posesoare de păsări puteau fi personalităţi dominatoare, deşi în general proprietarii de păsări se arătau a fi persoane sociabile şi generoase. Personalităţile lor deschise şi calde erau atrase de păsări, fiinţe care se exprimă în cânt şi în grai, având în acelaşi timp şi un penaj cu culori atrăgătoare şi arătându-şi afecţiunea deschis faţă de stăpânii lor. Majoritatea posesorilor de păsări aveau colivii cu păsări îmblânzite, precum papagali, păsări Myna și papagali budgie.

Previous

De ce nu poți să treci prin pereți, ca fantomele?

Next

UPDATE: LANSARE ANULATĂ (Titlul vechi: Lansare la Bastilia: Liliana Lazar discută cu cititorii)

2 Comments

  1. raluca

    Foarte slab acest articolas. foarte slab. aproape inutil.

    • Buna ziua, e doar un fragment scos (inevitabil) din context, iar daca pare ”inutil” e vina subsemnatului (caci selectia imi apartine), si nu a autorului. Cartea are pagini extrem de interesante despre efectul terapeutic al animalelor de casa (pt. copii, persoane deprimate etc.), plus alte lucruri la fel de utile. (Victor Popescu, redactor)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén