Conspirațiile NASA este o dezamăgire pentru iubitorii teoriei conspirației. Cartea inventariază, într-adevăr toate argumentele că aselenizările au fost filmate în studiouri secrete de pe Pământ, dar o face numai pentru a le demonta cu obiectivitate științifică” – T.C. Zarojanu, TVR

S-a făcut mare tevatură despre faptul că, în multe dintre fotografiile despre care NASA insistă că au fost făcute pe Lună de astronauţii săi, cerul de deasupra arată că stelele erau acolo unde trebuiau să se afle. Sau, mai corect spus, stelele nu sunt în realitate acolo, niciuna dintre ele. Negativiştii sugerează că NASA nu ar fi avut abilităţile necesare şi nici capacitatea de a estima locul exact al stelelor pentru fiecare dintre misiunile Apollo, aşa că au ales soluţia mai uşoară pentru a rezolva această problemă spinoasă: au decis să scoată complet stelele şi planetele din fotografiile relevante.

Însă NASA are un răspuns pentru a contracara această acuzaţie. Atunci când au fost făcute fotografiile şi au fost înregistrate filmele, strălucirea puternică a soarelui într-un mediu fără atmosferă, combinată cu setările pentru lumina zilei ale aparatelor, au făcut ca stelele de deasupra să nu fie vizibile.

Adepţii teoriei conspiraţiei clatină din cap, cu scepticism.

Şi cum rămâne cu faimosul drapel fluturând, care l-a incitat şi l-a înfuriat atât de mult pe Bill Kaysing? Nu se poate nega că steagul american pare, într-adevăr, să fluture, după ce a fost plasat în suprafaţa lunară de astronauţii de pe Apollo 11– ceva ce nu se putea întâmpla în vid. Deşi această problemă a fost promovată, poate mai mult decât oricare alta, de cei care cred că NASA s-a angajat deliberat într-o escrocherie şi înşelăciune masivă, adevărul este că drapelul flutură numai câteva clipe foarte scurte şi numai atunci când este manevrat de astronauţi. În rest, nu se mişcă câtuşi de puţin, adică exact ce era de aşteptat să se vadă într-un mediu vidat, cum este cel de pe Lună.

(Fragment din Conspirațiile NASA de Nick Redfern)

  

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Ag5QKB1LLJo]