Dacă sunteți femeie, încercați acest test simplu. Imaginați‑vă că în celălalt capăt al camerei se află un bărbat atrăgător. Priviți‑l cu coada ochiului și apoi mutați‑vă privirea în lateral. Uitați‑vă din nou la el, dar de data aceasta, înainte de a va lua privirea de la el, uitațivă mai întâi în jos. Ați observat vreo diferență? Vi s‑a părut cumva familiar? Mă gândeam eu că așa o să fie.

Femeile au acces la o armă devastatoare care, din păcate, nu este disponibilă pentru bărbați. Când încep să‑și mute privirea după ce au stabilit un contact vizual, femeile privesc în jos preț de o secundă. La asta se referă, de fapt, expresia „o privire furișă“. Privind în jos, lansați o invitație. Este un semn de supunere care spune „Sunt inofensivă“ sau chiar „Pot/vreau să fiu cucerită“.

Din păcate, flirturile noastre inconștiente se învârt în jurul ideii de supunere a femeilor în fața bărbaților. Nu este corect din punct de vedere politic și nici de bun gust, din punct de vedere contemporan, dar așa funcționează lucrurile acestea. Așa a fost de la începuturile lumii și nu suntem nici pe departe singurele ființe care fac asta.

Majoritatea ritualurilor de împerechere din lumea animalelor implică elemente de supunere a femelelor, iar dansul de împerechere al oamenilor nu face excepție de la această regulă. Altfel, bărbații pur și simplu nu ar avea niciodată curaj să abordeze femeile.

Fragment din:

Arta de a citi gandurile