Ai făcut vreodată la sfârșit de an o listă cu ce-ți propui să realizezi anul următor, cum ar fi să slăbești, să începi să economisești bani, să demarezi propria afacere, să faci sport în mod regulat, să-ți schimbi cariera, să mănânci mai sănătos sau să te lași de fumat? Probabil că erai foarte entuziasmat și convins că anul acela va fi altfel. Dacă dăm timpul pe repede înainte și tragem linie, oare ce s-a ales de toate acestea după o lună? Dacă ești ca mulți dintre noi, probabil că ai ajuns fix acolo de unde ai plecat.

Inovatoare și solid documentată, F*ck! De ce nu mă schimb? de Dr. Gabija Toleikyte, cea mai recentă apariție Lifestyle Publishing, traducere de Dragoș Tudor, ne poartă într-o călătorie prin fascinantul univers al creierului uman. Apelând la știință și analiza comportamentală, ne arată cum să procedăm ca schimbările pe care le facem să fie de lungă durată. Schimbarea e dificilă și solicitantă, însă nu imposibilă cum am putea crede.

“Creierul fiecăruia dintre noi este special și unic, așa că sper că vei adapta conținutul acestei cărți astfel încât să te ajute cât mai bine în stadiul în care te afli. Fiecare minte este incredibilă și capabilă de lucruri uimitoare, fapt pentru care sper că această carte te va ajuta să o cunoști mai bine pe a ta. Sper că îți vei accepta și respecta profund creierul, astfel încât să poți face schimbarea în concordanță cu ceea ce este acesta cu adevărat, nu împotriva lui. Cele mai multe probleme apar în viață când nu acceptăm realitatea și facem planuri în funcție de cum ne am dori să fim, nu de cum suntem cu adevărat. Așa ajungem cu siguranță să ne rătăcim. Sper că acum vei descoperi mai mult din ceea ce ești — și din ceea ce este creierul tău — și că vei scăpa de detaliile care nu te reprezintă. Ești perfect așa cum ești.” – Dr. Gabija Toleikyte

Din capitolele volumului F*ck! De ce nu mă schimb?, vom afla:

  •     De ce anume are nevoie creierul pentru a-și crea obiceiuri noi;
  •     Care sunt cele 8 tipuri de emoții și cum le putem controla;
  •     Puterea magică a motivației și cum o putem crește;
  •     Modurile simple de a ne spori productivitatea;
  •     Secretul prin care să ne consolidăm relațiile.

Dr. Gabija Toleikyte este specialistă în neuroștiințe, conferențiar și coach în afaceri și performanță. În prezent, predă psihologia la Sheffield Hallam University. Și-a luat doctoratul la University College London, iar descoperirile sale au fost publicate într-una dintre cele mai importante reviste științifice, Nature Neuroscience. De asemenea, dr. Gabija Toleikyte este vorbitor TEDx și articolele ei au fost publicate în The Guardian.