# 1 Bestseller Sunday Times

“Căsnicia presupune să fii cu persoana pe care o cunoști cel mai bine pe lume. Asta nu înseamnă să știi cum își bea cafeaua, care este filmul preferat sau cum se numea prima sa pisică. Este vorba despre o cunoaștere profundă. Să-i cunoști sufletul.”

Scriitoarea britanică Lucy Foley ne oferă în Lista de invitați un nou tip de roman polițist. Acela în care tensiunea care crește treptat și drama delicioasă care se acutizează pe măsură ce ne apropiem de momentul culminant acaparează cititorul într-o irezistibilă poveste de suspans.
Lista de invitați este un mixt plăcut de inspirație Agatha Christie și suspans psihologic modern: o poveste despre secrete – între soți, între parteneri de afaceri sau între frați – și dezvăluirea lor explozivă. Povestea, considerată magnifică de publicația The Times, este spusă dintr-o multitudine de perspective ale diverselor personaje: mireasă, mire, cavaleri de onoare, soră vitregă… cam de toată lumea. Fiecare personaj își împărtășește temerile, secretele și minciunile, realizând imaginea completă.

Decorul e pregătit pentru nunta lui Jules Keegan cu Will Slater. Peisajul e spectaculos, plani-ficarea minuțioasă, atmosfera încărcată de nostalgie în timp ce invitații închină în cinstea cuplurilor celor mai longevive. Totuși, sub aparența fericirii, secrete întunecate încep să se ivească și dușmănii vechi ies la suprafață. Iar tortul de nuntă abia a fost tăiat, când cineva este găsit mort. O furtună se dezlănțuie asupra insulei, ținându-i pe toți captivi – în timp ce ucigașul umblă nestingherit printre invitați. Începe cu o petrecere. Se va sfârși cu o crimă.

„Foarte ingenios.“ – Anthony Horowitz

Lucy Foley este autoarea celebrului roman The Hunting Party, bestseller # 1 Sunday Times și Irish Times. Ideea pentru cel mai recent roman al său i-a venit cu prilejul unei călătorii în Connemara, pe coasta de vest a Irlandei, de unde se trage jumătate din familia sa.
Impresionată de frumusețea sălbatică a insulelor din largul coastei – decorul perfect pentru o nuntă și totuși periculos de izolat – Lucy a început să lucreze la schița unui nou roman polițist: o insulă de pe care nu poți pleca, oameni adunându-se laolaltă, emoții care răbufnesc. Astfel a luat naștere Lista de invitați.
Înainte de a se dedica total scrisului, Lucy Foley a lucrat ca editor de ficțiune. Romanele ei au fost traduse în 19 limbi, iar articolele sale au apărut în publicații precum Sunday Times Style, Grazia, ES Magazine, Vogue US, Elle, Tatler și Marie Claire.